[MK2] Silnik kręci, i kręci, i kręci ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Silnik kręci, i kręci, i kręci ...
Witam.
Spotkała dziś mnie dziwna sprawa wsiadam sobie do autka. Chcę odpalić silnik a on tylko kręci i kręci i nic ;/ to wyjmuje kluczyk.... a on dalej kręci jeszcze przez kilka sekund ;/ Co to może być ? Dopiero jak pogrzebałem i podociskalem wsyzstko co mozliwe w silniku to zaskoczył.
Spotkała dziś mnie dziwna sprawa wsiadam sobie do autka. Chcę odpalić silnik a on tylko kręci i kręci i nic ;/ to wyjmuje kluczyk.... a on dalej kręci jeszcze przez kilka sekund ;/ Co to może być ? Dopiero jak pogrzebałem i podociskalem wsyzstko co mozliwe w silniku to zaskoczył.
jak wyjelem kluczyk to krecil przez jakies jeszcze 5-10 sekund i nie chcial zapalic. Dopiero jak podociskalem wszystko co mozliwe w silniku to ruszył. Dziś miałem zmieniany olej i filtry może tam coś skopali . Ale teraz auto już pali normalnie jak nówka. Ciekawi mnie jednak tamto, bo nigdy nie wiadomo czy to się nie powtórzy.
Od jednego znajomego słyzałem, że taki objaw może być od paska rozrządu. Ale to by chyba nie odwalił mi takiego jednorazowego numeru. Jak teraz jest ok
Od jednego znajomego słyzałem, że taki objaw może być od paska rozrządu. Ale to by chyba nie odwalił mi takiego jednorazowego numeru. Jak teraz jest ok
Re: [MK2] Silnik kręci, i kręci, i kręci ...
Wymień kostkę przy tacyjce ja to juz przerobiłemRafit pisze:Witam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie zaszkodzi czymś prysnąć do stacyjki. Mnie np nie wyłączało się radio po wyjęciu kluczyka jak wcześniej. Prysnąłem Elektrosolem w dziurę od kluczyka i rok jest ok.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.