Bardzo proszę o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Bardzo proszę o pomoc
dziś jadąc strzelił mi pasek klinowy, ale wiedziałem, że to się kiedyś stanie, bo był naderwany. To żaden problem, byłem przygotowany. Odciągnąłem rolkę napinacza, włożyłem drugi pasek i jechałem dalej. Niestety jest w tym wszystkim mały problem, że pasek klinowy "zabrał ze sobą" pasek od wspomagania, a jak ten pasek założyć to nie mam pojęcia:( bardzo proszę o pomoc, bo pewnie jakoś prosto się go zakłada, a nie będę jeździł po darmozjadach mechanikach i płacił im kasy za coś co mogę samemu zrobić. Schemat mojego paska wygląda następująco
- Paweł Marek
- V.I.P.
luzujesz pompę wspomagania po zluzowaniu trzech jej srób ustawionych w poprzek samochodu. Dwie na dole po obu stronach, oraz jedną na górze stanowiąca oś pompy, na klucz 16
edzio ma rację, mechanicy sa potrzebni i trochę przesadziłeś, i nie każdy jest zły, a czarne owce nie koniecznie psują całe stado.
edzio ma rację, mechanicy sa potrzebni i trochę przesadziłeś, i nie każdy jest zły, a czarne owce nie koniecznie psują całe stado.
Ostatnio zmieniony pt lip 31, 2009 21:49 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wiem,że wymiana bardzo prosta,zadawanie takich pytań jest śmieszne,ale potrafię to zrozumiec,nie każdy jest geniuszem,ale nazywanie mechaników "darmozjadami" przez kogoś kto sobie paska nie potrafi wymienic to przesada .flatron316 pisze:Chyba Kol edzio, też lekko przesadził-co tam jest takiego trudnego żeby sobie gostek z odrobiną rozumu ,chęci i dwoma sprawnymi rękami nie poradził?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
potrafi, nie potrafi, poprostu nie wiedziałem, dostałem informację, od rana poluzowałem 30 minut i zrobione:) wielkie dzięki za pomoc:) a czemu nazywam ich darmozjadami? zapchał mi się raz wtrysk, to koleś chciał rozrząd robić, bo stwierdził, że to wina rozrządu i jeszcze powiedział żebym samochód rano przyprowadził, bo to potrwa cały dzień, a robiłby 15 minut, aha i powiedział, że to koszt rzędu 500zł ale ok dzięki za pomoc, temat uważam za zamknięty
-
- Nowicjusz