Światła postojowe

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mlodzian
Nowicjusz
Nowicjusz

Światła postojowe

Post autor: mlodzian » sob sie 01, 2009 18:00

Witam! Mam problem ze światłami w moim golfie. Mianowicie ostatnio zauważyłem że przy wyłączonych światłach i zapłonie świeci jedna lampa po prawej stronie. Jest to światło postojowe. Zdziwilem sie i pogrzebałem przy reflektorze. Okazało sie ze odciągając czarną kosteczke przestaje świecic. Obecnie lampa juz nie świeci, włączają sie tylko światła mijania ale tylko wtedy gdy przekręce kluczyk inaczej sie nie włączają. Dodatkowo zauważyłem ze nie swieci oświetlenie pokreteł dmuchawy. Bezpieczniki sprawdzone, wiec to nie ich wina. Wiecie cos na ten temat?

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » sob sie 01, 2009 18:43

może manetke kierunkowskazu miałeś właczoną :)

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » sob sie 01, 2009 21:12

Jezeli pada bezpiecznik to nie pali pozycja z przodu i z tylu Sprawdz to a co do przelocznikow nadmuchu masz padnieta zarowke jest w srodkowym pokretle Prawdopodobnie cos Ci nie styka w lapie albo zarowka pokobinuj troche

mlodzian
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mlodzian » wt sie 04, 2009 08:37

no wiec lampy dalej nie świecą- nie znam przyczyny. Żarówka pokręteł czasami saskakuje i świeci ale chyba ja wymienie. Teraz pytanie jak rozebrac ten panel bo wczoraj dłubałem i nie moglem sie dostac do tej zarówki. Jaką żarówke powinienem kupic w miejsce przepalonej?

jeryk10
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: jeryk10 » wt sie 04, 2009 21:56

Musisz kupic zarowke 1.2 WATA A wymienia sie prosto wyciogni srodkowe pokretlo i tam masz zarowke Wez kawalek malego wezyka miejwiecej srednicy zarowki wloz wezyk na zarowke i powoli wyciogni Ta sama procedura z wlozeniem zarowki i po kszyku

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”