Gaśnie ;(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gaśnie ;(
witam
posiadam golfa 1.8 i mam problem, otóż od wczoraj moj golf zaczął gasnać podczas jazdy sam od siebie, wszystko elegancko jedzie a tu nagle pyk, wie ktoś jaka może być wada??
posiadam golfa 1.8 i mam problem, otóż od wczoraj moj golf zaczął gasnać podczas jazdy sam od siebie, wszystko elegancko jedzie a tu nagle pyk, wie ktoś jaka może być wada??
-
- Nowicjusz
Koledzy, ten problem był wałkowany tysiąc razy i sam też go doświadczyłem, lecz rozwiązania nie ma jednoznacznego. Może być przynajmniej kilka przyczyn, i nigdy nie ma pewności która to jest. Zatem: kostka stacyjki, przekaźnik sterowania silnikiem, czujnik halla, czujnik polożenia wału korbowego (oczywiście mowa o silnikach benzynowych). U mnie po wielu bólach, wymianie kostki stacyjki i czujnika polożenia walu korbowego okazalo się ze był to przekaźnik sterujący silnikiem, pojawiły się zimne luty, po przelutowaniu problem zniknął, ale dla pewności kupiłem w ASO nowy przekaźnik i półtory roku mam spokój.
Na początek jednak sprawdzić kable, kopółkę i świece.
pozdrawiam
Na początek jednak sprawdzić kable, kopółkę i świece.
pozdrawiam