Witam
mam pytanko, a mianowicie czy kontrolka od poduszki powietrznej zapala sie przy zaplonie, bo od kiedy wymienilem kiere to nie zapala mi sie a wszystko jest elegancko podłączone, moze to byc jakis błąd w komputerze czy tez mogla sie poprostu przepalic zarowka, a moze tez jakis bezpiecznik? Z robilem jeszcze tak ze odłączylem poduszke i zapalilem auto i nic sie nie zapalilo, a wydaje mi sie ze powinna sie zapalic kontrolka poduszki na skutek błedu czyli ze cos jest nie tak z poduszką???
w czym tkwi błąd?
pzdr
kontrolka poduszki powietrznej...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- maryjan
- Gadatliwa bestia
gryfit44, ciężko na forum bez oględzin. Ale na pytanie czy zapala się przy zapłonie odpowiem - oczywiście każdorazowo.
Spróbuj na VAGu odczytać błąd poduszki, może sam czujnik uległ zniszczeniu...
Spróbuj na VAGu odczytać błąd poduszki, może sam czujnik uległ zniszczeniu...
Ostatnio zmieniony wt paź 13, 2009 15:35 przez maryjan, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziki
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka powinna świecićgryfit44 pisze:moze to byc jakis błąd w komputerze
też by świeciłagryfit44 pisze:moze tez jakis bezpiecznik
Dokładnie, po takiej akcji kontrolka powinna się zaświecić.gryfit44 pisze:robilem jeszcze tak ze odłączylem poduszke i zapalilem auto i nic sie nie zapalilo, a wydaje mi sie ze powinna sie zapalic kontrolka poduszki na skutek błedu czyli ze cos jest nie tak z poduszką???
Wszystko wskazuje na to że coś z kontrolką nie halo lub coś w zegarach, podłączenie pod VAG też by coś powiedziało...np. czy są w sterowniku błędy po odłączeniu poduchy.