Nagrzewnica slabo grzeje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nagrzewnica slabo grzeje
Moze tu mi ktos pomoze a wiec do rzeczy
mam problem wymienialem w lecie nagrzewnice w passacie b4 z climatroniciem i teraz slabo grzeje
silniczek na dole reaguje bo jak odslonilem pod climatronikiem gabke to widac ze ciegno do przesuwania klapy zimne cieple reaguje weze niby oba cieple ktore wychodza z nagrzewnicy
Sam juz nie wiem jak i co mam sprawdzic, w tamtym tyg wyciagalem nagrzewnice jeszcze raz pozmienialem gabki w klapkach na nowe i dalej to samo i nie mam pomysłu juz
Nagrzewnica raczej odpowietrzona dobrze (robilem to 4 razy a poza tym przez 3 miesiace powinien sie sam odpowietrzyc)
dodam ze korek tez jest zmieniony na nowy orginalny climatronic nie podaje bledów poza brakiem r134a czynnika ale to inna sprawa uklad zalany czynnikiem G12
sprzegielko od sprezarki odlaczone (poza tym nie ma czynnika) mam wrazenie ze nagrzewnica nie ejst w stanie nagrzac powietrza gdy jest na auto leci zimne a gdy dam na 2 kreski wentylatora i nawiew głowny i nogi to wtedy leci cieple ale sam nie wiem moze ta nagrzewnica to badziew i dlatego tak
do tego wiem ze klapka od obiegu wewnetrznego nie dziala bo ulamany jest plastik do sterowania ale wczesniej tez tak bylo i auto grzalo przed wymiana nagrzewnicy a po juz nie
Samochod lapie temp bez problemu po kilku km
Nagrzewnica kupiona taka jedna z najtanszych na allegro oczywiscie nowa i zadnych zaworków na wezach nie mam przed nagrzewnica jak w golfach II, czyzby to nagrzewnica nie dawala rady?
mam problem wymienialem w lecie nagrzewnice w passacie b4 z climatroniciem i teraz slabo grzeje
silniczek na dole reaguje bo jak odslonilem pod climatronikiem gabke to widac ze ciegno do przesuwania klapy zimne cieple reaguje weze niby oba cieple ktore wychodza z nagrzewnicy
Sam juz nie wiem jak i co mam sprawdzic, w tamtym tyg wyciagalem nagrzewnice jeszcze raz pozmienialem gabki w klapkach na nowe i dalej to samo i nie mam pomysłu juz
Nagrzewnica raczej odpowietrzona dobrze (robilem to 4 razy a poza tym przez 3 miesiace powinien sie sam odpowietrzyc)
dodam ze korek tez jest zmieniony na nowy orginalny climatronic nie podaje bledów poza brakiem r134a czynnika ale to inna sprawa uklad zalany czynnikiem G12
sprzegielko od sprezarki odlaczone (poza tym nie ma czynnika) mam wrazenie ze nagrzewnica nie ejst w stanie nagrzac powietrza gdy jest na auto leci zimne a gdy dam na 2 kreski wentylatora i nawiew głowny i nogi to wtedy leci cieple ale sam nie wiem moze ta nagrzewnica to badziew i dlatego tak
do tego wiem ze klapka od obiegu wewnetrznego nie dziala bo ulamany jest plastik do sterowania ale wczesniej tez tak bylo i auto grzalo przed wymiana nagrzewnicy a po juz nie
Samochod lapie temp bez problemu po kilku km
Nagrzewnica kupiona taka jedna z najtanszych na allegro oczywiscie nowa i zadnych zaworków na wezach nie mam przed nagrzewnica jak w golfach II, czyzby to nagrzewnica nie dawala rady?
Ostatnio zmieniony pn paź 19, 2009 14:49 przez uszek1, łącznie zmieniany 3 razy.
nie wiem nie mam mozliwosci podlaczenia weza ogrodowego przynajmniej przez najblizszy tydzien plynu jest wiecej niz trzeba w kazdym badz razie mam ochote kupic nagrzewnice valeo i tak czy inaczej ja wymienic bo reszte rzeczy raczej wykluczylem (klapki, zapowietrzony uklad, termostat)
Ostatnio zmieniony pn paź 19, 2009 16:34 przez uszek1, łącznie zmieniany 2 razy.
sprawdź jeszcze filtr pyłkowy na podszybiu , piszesz że masz niedziałającą klapkę obiegu wewnętrznego , tylko w jakim jest teraz położeniu , bo przy klimie manualnej jak nie ma podciśnienia , albo jest uszkodzone , to obieg jest wtedy ustawiony na pobór z zewnątrz , jeśli jest tak u Ciebie ustawione , a filtr zabrudzony mocno , to tak się może dziać że nie grzeje
tak klapka jest ustawiona na obieg z zewnatrz oczywiscie ale wydaje mi sie ze im bardziej filtr zabrudzony tym nie bedzie bralo wystarczajaco powietrza zimnego i po prostu powinno grzac bardziej, bo powietrze zimne leci jak ta lala
filtr wymieniony jakies ponad pol roku temu ale tez go zmienie
filtr wymieniony jakies ponad pol roku temu ale tez go zmienie
Ostatnio zmieniony pn paź 19, 2009 17:09 przez uszek1, łącznie zmieniany 1 raz.