Wyciek paliwa, plama ropy pod silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek paliwa, plama ropy pod silnikiem
Witam,Siema Koledzy!!! mam golfa 4 1.9 tdi 115 KM AJM i wycieka mi paliwko, jest plama pod silnikiem, od strony pasażera, co to może byc???
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Słowem to co napisałem w temacie Syczenia dodam -- rób to na podnośnikuitaliano_83 pisze:po kolei sprawdzaj- filtr paliwa- przewody paliwowe... zdejmij osłonę silnika (dolna) i będziesz widział skąd cieknie paliwo.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Tak jak mówi ... niech się uczy porządku -- od początku Haki, no no
[ Dodano: 19 Paź 2009 22:15 ]
dobra ide spac dzięki za pomoc, jutro jak sie bede nudził w robocie to zerknę co tam sie dzieje, nara dobranoc
[ Dodano: 21 Paź 2009 16:33 ]
okazało sie że jest urwana śruba na pokrywce od rozdzielacza - typ lukas i nie wiadomo czy oring nie trzeba wymienic
[ Dodano: 24 Paź 2009 19:32 ]
Była urwna dolna śruba- jedna z pięciu mocująca dekielek na pompie waku tak to sie fachowo nazywa, wymieniłem na nową i narazie jest sucho.
[ Dodano: 19 Paź 2009 22:15 ]
dobra ide spac dzięki za pomoc, jutro jak sie bede nudził w robocie to zerknę co tam sie dzieje, nara dobranoc
[ Dodano: 21 Paź 2009 16:33 ]
okazało sie że jest urwana śruba na pokrywce od rozdzielacza - typ lukas i nie wiadomo czy oring nie trzeba wymienic
[ Dodano: 24 Paź 2009 19:32 ]
Była urwna dolna śruba- jedna z pięciu mocująca dekielek na pompie waku tak to sie fachowo nazywa, wymieniłem na nową i narazie jest sucho.
Odgrzewam panowie
W moim Golfiku cieknie ropianka, ale nie z przewodów paliwowych ani ze sruby, ale z pompy paliwa
Dokladniej, gdy silnik dostanie więcej"gazu" tj, powyżej 3.5tys na jalowym, ropa wystrzeliwuje z tego czarnego "czegoś" po prawej stronie.
Nie wiem przy jakich obrotach ropa strzela w czasie jazdy,kiedy nie przekraczam nawet 3tys, bo nie mam możliwości sprawdzić, ale gdy pzred jazda wytre pochlapane miejsca, po zakończeniu jazdy nadal jest mokro.
Proszę o porade
W moim Golfiku cieknie ropianka, ale nie z przewodów paliwowych ani ze sruby, ale z pompy paliwa
Dokladniej, gdy silnik dostanie więcej"gazu" tj, powyżej 3.5tys na jalowym, ropa wystrzeliwuje z tego czarnego "czegoś" po prawej stronie.
Nie wiem przy jakich obrotach ropa strzela w czasie jazdy,kiedy nie przekraczam nawet 3tys, bo nie mam możliwości sprawdzić, ale gdy pzred jazda wytre pochlapane miejsca, po zakończeniu jazdy nadal jest mokro.
Proszę o porade
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.