Woda w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w mk2
Witam,
Mam problem tego typu, po deszczu od strony kierowcy mam z przodu jak i tyłu całą mokrą podłogę sprawdzałem uszczelki i wydaje mi się, że są w dobrym stanie i przylegają do drzwi, ale to jeszcze nie koniec przy zapinaniu pasa również zauważyłem, że jest mokry to mnie już w ogóle zdziwiło tak samo pod deską rozdzielczą na samym dole również woda. Pomóżcie!!! Co mam robić i do kogo mogę się z tym zgłosić???
Mam problem tego typu, po deszczu od strony kierowcy mam z przodu jak i tyłu całą mokrą podłogę sprawdzałem uszczelki i wydaje mi się, że są w dobrym stanie i przylegają do drzwi, ale to jeszcze nie koniec przy zapinaniu pasa również zauważyłem, że jest mokry to mnie już w ogóle zdziwiło tak samo pod deską rozdzielczą na samym dole również woda. Pomóżcie!!! Co mam robić i do kogo mogę się z tym zgłosić???
-
- Ma gadane
Pierwsze co sprawdz kanaliki odpływowe od szyber dachu, może sie zapchały. Ale jeśli zarówno z przodu jak i z tyłu jest mokro to najprawdopodobniej te uszczelki przepuszczają, albo poprostu pod tymi uszczelkami nie ma tego rantu do którego przylega uszczelka, to częste szczególnie w przypadku przedniej szyby. Posprawdzaj to, i zobacz jeszcze może po lince od otwierania maski ci podcieka. Miałem tak w swojej, ładnie to zalepiłem i jak narazie jest ok.
- kurczepieczone
- Ma gadane
Sprawdź czy nie masz też zatkanych odpływów pod maską przy podszybiu. Mi kiedyś też tak podlewało i okazało się że zapchane były te odpływy liściami. Wygrzebałem i przetkałem kanały drutem, i przeszło. A to że z tyłu i z przodu to raczej nie ma znaczenia bo dywanik rozprowadza wodę równo po podłodze.
Dziękuję koledzy po sprawdzam, co się da, dziękuje, bo im więcej podpowiedzi tym więcej rozwiązań, boje się, że zacznie mi gnić od spodu, miałem okazje skorzystać dzisiaj z odkurzacza, który zbiera wodę i szczerze mówiąc zebrałem jakieś dwa litry wody. Aura też nie dopisuje oschnięci auta niestety...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- kurczepieczone
- Ma gadane