co jest przyczyna? vw vento 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcys2001
Nowicjusz
Nowicjusz

co jest przyczyna? vw vento 1.8

Post autor: marcys2001 » czw lis 24, 2005 18:18

otoz odpalajac zimny samochod "na benzynie" po chwili spadaja mi obroty do 500 i tak sie utrzymuja nie falujac.Smierdzi przy tym okropnie paliwem. Jak juz sie rozgrzeje to jest ok- obroty okolo 850- ale i tak ciezko sie je zwieksza .Auto czasami podczas jazdy "na benzynie" ponad 80-90 km/h potrafi szarpnac. Na gazie chodzi idealnie. Nawet gazownik ktory montowal instalacje lpg przy podpinaniu kompa stwierdzil ze cos slabo wkreca sie na obroty jak jest zasilany etylina. Nadmienie ze po kupnie vw filtr paliwa, swiece i przewody zostaly wymienione. Teoretycznie nie przeszkadza mi ta usterka bo benzyny zbytnio nie uzywam - tylko do uruchomienia i do tej chwili poki plyn chlodniczy osiagnie okolo 10 stopni - ale wolalbym zeby wszystko chodzilo jak nalezy. Wiem ze nie unikne wizyty u mechanika, ale poprosilbym o opinie kogos kto zna sie na rzeczy. Czy moze to byc wina pompy paliwa, ktora powoli sie konczy? a moze cos z wtryskiem? Z gory dziekuje ze odpowiedzi
Marcin

wara99

Post autor: wara99 » czw lis 24, 2005 18:23

jak masz jednopunkt to zawsze mozesz odpalic z gazu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lis 24, 2005 19:35

Pompa wątpliwa. Raczej coś z wtryskiem, ale ciężko powiedzieć co. Brudna przepustnica, silnik krokowy. Trzeba do diagnosty.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”