Witam,
Mam taki oto problem... jakiś czas temu mialem awarie pompy przez co wywaliło mi cały płyn chłodniczy co z kolei doprowadziło do zuzycia uszczelki pod glowica... uszczelke wymieniłem jednak moje probemy nie skonczyly sie...
Auto ciezko odpala jak jest zimne... szczególnie teraz kiedy na zewnatrz jest zimno i mokro... musze krecic po kilka razy zanim odpali... jak juz odpali silnik pracuje nierówno... słychac w jego pracy krótkie przerwania... często zdarzy się że po prostu zgaśnie... dzieje się tak również jak się zagrzeje i jest juz cieply... cały czas podczas postoju słychać przerwania pracy i potrafi zgasnąć... jak jade i trzymam go na obrotach to jest ok i jedzie ale w jego pracy tez da sie wyłapac krótkie przerwania... dodam jeszcze że zauważyłem znaczny spadek mocy na 4 i 5 biegu... jak jade ok 90-100 km/h i wciskam gaz bardzo powoli i niemrawo przyspiesza...
co może być przyczyną takiej nierównej pracy i takich problemów ? :/
dodam ze w tym roku z 3 miesiace temu wymieniałem świece i kable...
problem występuje zarówno na benzynie i LPG... ale to kiedy zgaśnie jest losowe... czasem po prostu sobie przerywa i nie gaśnie a czasem przerywa na tyle mocno że zgaśnie.... dodam też że zauważyłem że auto pali więcej niż normalnie... na pełnym baku LPG zrobiłem ostatnio ok 60km mniej niż zazwyczaj...
Pomocy!
Silnik przerywa, nierówno pracuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Drozu
- Mały gagatek
- Kontakt:
Silnik przerywa, nierówno pracuje
Ostatnio zmieniony wt gru 08, 2009 22:22 przez Drozu, łącznie zmieniany 2 razy.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/336190.html][img]http://images.spritmonitor.de/336190.png[/img][/url] LPG
Kopulka, rozrząd, pomiar kompresji, szczelnosc zaworów A to ze wiecej pali hmmm zimno sie zrobiło
Ostatnio zmieniony wt gru 08, 2009 22:36 przez Damian-jg, łącznie zmieniany 1 raz.