Ładowanie czasem świeci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ładowanie czasem świeci
Witam
Mam pewien problem, mianowicie czasami jak wracam autem do domu parkuje sobie normalnie w garażu to widzę jak minimalnie żarzy się dioda od ładowania, widać to tylko jak jest zupełnie ciemno bo słabiutko to świeci i nie dzieje się to zawsze tylko czasami nie wiem od czego zależnie ale wystarczy że minimalnie dodam gazu obroty lekko wzrosną i przestaje świecić.
Czym to może być spowodowane i czy w ogóle martwic się tym czy nie bardzo??
Proszę o pomoc
Mam pewien problem, mianowicie czasami jak wracam autem do domu parkuje sobie normalnie w garażu to widzę jak minimalnie żarzy się dioda od ładowania, widać to tylko jak jest zupełnie ciemno bo słabiutko to świeci i nie dzieje się to zawsze tylko czasami nie wiem od czego zależnie ale wystarczy że minimalnie dodam gazu obroty lekko wzrosną i przestaje świecić.
Czym to może być spowodowane i czy w ogóle martwic się tym czy nie bardzo??
Proszę o pomoc
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
moim zdaniem to nic takiego,ten typ tak chyba ma ja też mam ten problem że czasami świeci tak trochę na wolnych a wymieniłem (pasek,regulator napięcia,szczotki,łożyska w alternatorze) i dalej to samo a że zrobiłem już 5 tyś od tego momentu i nic się nie dzieje więcej , więc nie ma co się tym przejmować,chyba że zacznie świecić na stałe...
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 17:56 przez tuborg, łącznie zmieniany 1 raz.
Ma podobnie w moim autku jakiś miesiąc temu alternator oraz układ odpowiadający za prawidłowe ładowanie akumulatora był przeglądany i wszystkie elementy które były zużyte/uszkodzone bądź w niepewnym stanie miały być wymienione i zostało to zrobione a w trakcie sprawdzania po całej naprawie elektryk stwierdził iż sporadycznie zapala się ta kontrolka od ładowania. Powiedział jednak aby nie martwić się gdyż układ jest sprawny i nie ma się do czego przyczepić . Wspomniał że to może być coś z deska rozdzielczą ale spokojnie można z tym jeździć, gdyby ta kontrolka zapaliła się w trakcie jazdy to było by coś nie tak ale ona gaśnie po włączenie jakiego odbiornika prądy więc tak jak pisze założyciel tematu ten typ tak ma.