Zbyt wysokie obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
Zbyt wysokie obroty
Witam, na prośbę znajomego postaram się opisać problem jaki go napotkał z jego autkiem. Jest to fiat tipo 1.4 i.e z okazji że ma trysk boscha prawie identyczny co grupa VW postanowiłem opisać to na forum golfa. Otóż po odpaleniu auta czy to zimny czy ciepły, dodam że nie ma lpg samochód wchodzi na jakieś 2000obr i tak trzyma, pierwsze podejrzenie silnik krokowy, potencjometr przepustnicy wiec zmieniłem cały trysk(pewniak bo z jeżdżącego auta) okazało się że to nie to, następnie poleciał czujnik temp, też bez skutków, komputer też nic nie dało, silnik sprawdzony na lewe powietrze i na pewno takowego nie zasysa. Kończą mi się już pomysły, dodam że gdy przez przypadek gdy silnik był uruchomiony wypiąłem wtyczkę tps-u dosłownie na moment i wpiąłem z powrotem to silnik zaczął normalnie pracować(ok 800 obr)lecz przy ponownym odpaleniu dalej wchodzi na 2000 obr
Właśnie dzisiaj u mnie pojawił się taki sam problem na benzynie obroty sa dobre a jak przełanczam na gaz to cały czas 2 tys. Nie jestem mechanikiem wiec sie na tym nie znam wogole tego golfa mam troche ponad 2 tyg wiec za duzo o nim nie wiem, jeśli uda ci sie rozwiązać problem to napisz, może i mi pomoże. Dodam, że mam Golfa 3 1,6 Kat Benzyna + LPG
-
- Gadatliwa bestia
robiłem już reset i adaptacje, bez skutkówGolff-GT pisze:U mnie z takimi samym problemem wystarczyło odłączyć akumulator na ok. 20 min. i było git
[ Dodano: 20 Gru 2009 12:11 ]
Dodam że również podmieniłem multiplex czy coś takiego i nic nie pomaga.
[ Dodano: 03 Sty 2010 20:34 ]
Prosiłbym o zamkniecie tematu. winą było to że w poprzednim warsztacie magicy pokręcili tps-em.