uszczelka pod głowicę,co jeszcze???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
uszczelka pod głowicę,co jeszcze???
panowie jakie uszczelki są dodatkowo potrzebne po wymianie uszczelki pod głowicą w mk2 1.6 TD?wiem że jeszcze pod kolektor i pokrywę zaworów ale czy jeszcze jakieś?
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
- tympy mechanik
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Forum Master
- Kontakt:
- wojtek0231
- Ma gadane
Siemka.
Jakie masz objawy że chcesz wymienić uszczelkę? Czy już wymieniłeś?
Jakie masz objawy że chcesz wymienić uszczelkę? Czy już wymieniłeś?
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 03:32 przez wojtek0231, łącznie zmieniany 1 raz.
Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Uszczelka
Witam wymień uszczelkę pod pokrywą zaworów pod kolektory Sprawdz stan zaworów i wymień uszczelniacze na zaworach koszt uszczelniaczy niewielki a często one powoduja spalanie oleju przez silnik
dzięki za podpowiedzi uszczelki jeszcze nie wymieniałem ale muszę kupić komplet potrzebny do wymiany (w razie w...) ponieważ jadę w trasę 25000 tys. a mam mały wyciek w miejscu gdzie jest kanał olejowy i wywala olej na zewnątrz,nie jest to duży wyciek ,po bloku nie cieknie za dużo a mechanik doradził mi że można śmiało jeździć
tuborg, jezeli nie musisz nie planuj głowicy, dopuszczalna niepłaskość głowicy 0,1mm
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
właśnie chciałem tak zrobić żeby wymienić bez planowania(bo to by trochę trwało) ale mechanik powiedział że może być gorzej po takiej wymianie więc darowałem sobie i będę jeździł i patrzył czy się wyciek powiększa i wtedy wymienię :bajer:na starej uszczelce są trzy dziury więc kupię taką samą...
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 21:18 przez tuborg, łącznie zmieniany 1 raz.