GOLF 2 zmiana wtrysku 1-punktowy na wielopunkt
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GOLF 2 zmiana wtrysku 1-punktowy na wielopunkt
Witam! znajomy przyciagnal golfine z zdekompletowanym silnikiem 1.8 RP i brakuje w nim calego dolotu z wtryskiem paliwa... mam wtrysk od 1.8 GX ktory jest na wielopunkcie... (kolektor, ta puszke z mechanicznym rozdzielaczem paliwa na poszczegolne wtryski, rura laczaca to w calosc...) narazie nie widzialem tego RP i sie zastanawiam gdzie sa montowane wtrysku w GX'ie bo w kolektorze nie zauwazylem otworow do nich ?! aaa i czy komputer od RP wysteruje to ? i czy walek rozrzadu ma te same fazy ? i jakby ktos moglby mi podac schemat podlaczenia wszystkich przewodow i kabli do mechanicznego wtrysku z GX'a bo jest goly wszystkie przewody sa pozabierane i nie wiem co gdzie ma isc ... z gory wielkie dzieki za odpowiedz i pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie da rady, potrzebna inna pompa, głowica sterowniki do GX, to zupełnie inny wtrysk, masa kłopotu, potem do ewentualnego LPG GX sie za bardzo nie nadaje. Za 100- 150 dostaniesz wtrysk do RP na szrocie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Da radę założyć na blok ale na tłokach z rp nie będzie tej mocy co w seryjnym 16v, można głowicę splanować bardziej by choć trochę podnieść stopień sprężania, pozatym blok w 16v ma natryski oleju na denka tłoków a w 8v tego nie ma
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;