Problem z vw golf III 1,4

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

hiena

Problem z vw golf III 1,4

Post autor: hiena » wt gru 13, 2005 16:36

Witam problem polega na tym ze silnik przerywa gdy jest zimny ciezko go tez zapalc jak postoi pare godziny .Jak nabierze temperatury to pracuje dobrze.Wymieniona została sonda lambda i czujnik temperatury bo taki był bład po podpieciu pod komputer i nic to nie dało pompa paliwowa pracuje przynajmniej ja słychac.Co jeszcze sprawdzic ?

Bartek85
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Bartek85 » wt gru 13, 2005 17:37

Ja też mam podobny problem, z tym że jak już zapali to silnik pracuje w miare równo. Przynajmniej jego praca nie wzbudza podejżeń. Problem stanowi natomiast to jak zapala. Potrzeba mu ze 2-3 sekundy żeby nim obrucił rozrusznik zanim zaskczy. Dodam że przyczyne akłumlatora możnaby było chyba wyeliminować gdyz ma dopiero rok. Przyłanczam się do pytania kolegi hieny o jakieś rady. Mam nadzieje że nie masz mi za złe że się "podpiołem" pod Twój temat hiena? Poprostu nasz problem jest podobny, mamy takie same auta z tym samym silnikiem więc mam nadzieje ze rozumiesz. POZDRAWIAM SERDECZNIE!!!

Awatar użytkownika
Kuntekinte
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kuntekinte » wt gru 13, 2005 17:45

kable, swiece, kopułkę może warto sprawdzic? ale nie wiem czy to akurat pomoże

Squad nocne mary :satan:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”