Spalanie w golfie 3 ABD (1.4 60KM)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Spalanie w golfie 3 ABD (1.4 60KM)
Mam pytanko - konkretnie do urzytkowników golfów z silnikiem ABD - ile komu pali latem i zimą?? Tylko chciałbym żeby dane były wiarygodne a nie przepisane żywcem z książki
Mojego letnią porą nie litrażowałem ale teraz średnio około 7.6L na 100km (średno czyli trasa, miasto, ekonomia i troszke deptania - odrobinkę) POZDRO
Mojego letnią porą nie litrażowałem ale teraz średnio około 7.6L na 100km (średno czyli trasa, miasto, ekonomia i troszke deptania - odrobinkę) POZDRO
Ostatnio zmieniony czw gru 15, 2005 00:08 przez vaclavo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
8,5 litra gazu w mieście-nie ważne czy zima,czy lato.Przed chwila pod domem mi gazu zbrakło-przejechałem 318km na niecałych 27 litrach z BP w Koszalinie a trochę posiedziałem w aucie zwłaczonym silnikiem itp.Sam się dziwię dlaczego on tak mało pali-a nie oszczędzam go wcale w mieście nigdy 5 nie wbijam-dopiero tak od 80 Zawsze leję jak zbraknie gazu i wlewam na full,także pomiary robię co kilka dni i zawsze wychodzi od 8 do 9 litrów
No to chłopaki słaba regulacja,albo filtry pozapychane i układ zapłonowy nie pierwszej młodości...Ja filtr powietrza,swiece wymieniam co 20tyś,a przewody wymianiałem 40tyś temu i tak do 50 na nich pojeżdżę-opłaca sie robić częściej takie rzeczy bo na spalaniu się wygrywa i to dużo więcej.Latem w trasie spokojnie łyka 7-7,5 przy pędzlu,a w mieście 8.
mowisz ze 8,5 gazu to super wynik.mindlab pisze:No to chłopaki słaba regulacja,albo filtry pozapychane i układ zapłonowy nie pierwszej młodości...Ja filtr powietrza,swiece wymieniam co 20tyś,a przewody wymianiałem 40tyś temu i tak do 50 na nich pojeżdżę-opłaca sie robić częściej takie rzeczy bo na spalaniu się wygrywa i to dużo więcej.Latem w trasie spokojnie łyka 7-7,5 przy pędzlu,a w mieście 8.
co polecasz mi zrobic aby poprawic u siebie spalanie ?
swiece ? jakie ?
filtr powietrza mam wymieniony i wyglada na czysty.
co jeszcze ? regulujesz gazownie sam? jakies porady ?
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Ja radze swiece zwykle champion albo bosh ale oryginaly.Przyspieszony zaplon o 5* i jest pieknie,moc dobra jak na LPG i spalanie piekne.Filtr czesto,a na regulacji ostatni raz bylem z pol roku temu Najwazniejsza rzecz to dobra instalacja z dobrym komputerem i cala centralka.Ja za swoja dalem 1650zl a chcieli 1800.Podobno zalezy od silnika,oleju itp.Ja leje polsyntetyk,silnik ma PRAWDZIWEGO przebiegu 240tys,a nie kreconych 140-160tys z 350 jak pewnie wiele z obecnych tu osob ma Nie swirujcie z gazem-jezdzijcie tak trzymajac 2200-2500 obrotow i bedzie git.Nie ruszajcie z gazem w podlodze a bedzie gites majonez.