Brak światła drogowego z lewej strony
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Brak światła drogowego z lewej strony
Od kilku dni mam pewien fenomen w swoim aucie. Otóż zauważyłem że mam brak światła drogowego (długiego) z lewej strony. Pomyślałem że wiadomo żarówka walnięta. Zakupiłem nową po czym założyłem do leflektora i nic.
By być na 100% pewien że żarówka nowo zakupiona działa przełozyłem żarówke z prawej strony na prawą która napewno działa prawidłowo i też nic. Popatrzyłem na kabelki dochodzące do tej spinki w którą wpina sie żarówke i wyglądają na wporządku tz żaden nie jest luźny i nie jest urwany.
O co chodzi w tym?
Ma to coś związek z światłami tylnymi albo bezpiecznikami?
Dodam że wszystkie światła pozostałe w pojeździe działają prawidłowo. Auto to Golf III, 1.8, 1995r
By być na 100% pewien że żarówka nowo zakupiona działa przełozyłem żarówke z prawej strony na prawą która napewno działa prawidłowo i też nic. Popatrzyłem na kabelki dochodzące do tej spinki w którą wpina sie żarówke i wyglądają na wporządku tz żaden nie jest luźny i nie jest urwany.
O co chodzi w tym?
Ma to coś związek z światłami tylnymi albo bezpiecznikami?
Dodam że wszystkie światła pozostałe w pojeździe działają prawidłowo. Auto to Golf III, 1.8, 1995r
Kolega ma racjeQto pisze:Zasada jest taka, że jak odbiornik elektryczny przestaje działać to sprawdza się bezpiecznik...w tym przypadku nr 11.
[ Dodano: 08 Lut 2010 18:13 ]
a później ewentualnie można szukać problemu głębiej
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/