Odkrecajacy sie filtr oleju w mk3!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odkrecajacy sie filtr oleju w mk3!!
Na przegladzie golfa diagnosta powiedział ze cieknie olej z filtra oleju, okazało sie ze był lekko odkrecony czy poluzowany, jak zwał tak zwał. Do tej pory nie było z tym problemów, zawsze filtry trzymały sie i nie ciekło z nich. Wiem ze przy wymianie był dobrze dokrecony, sam po wymianie sprawdziłem a teraz cos sie "poluzowało". Czy to moze byc słaba jakosc filtra, czy ktos sie z tym juz spotkał??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Czasem filtry ciekną po jakimś czasie. Po prostu zakładasz filtr zimny, potem uszczelka się dopasuje, zmiękczy, wtedy można dokręcić . Nie trzeba za mocno. Samą ręką. Może jeszcze cieknąć oring pozyżej filtra, w tym czymś metalowym z chłodnicą oleju.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Sorki ale moze jakis niedouczony burak Ci ten filtr wymienial,bo ja osobiscie wymienilem w swoich autach dziesiatki FILTRONOW i jeszcze z czyms takim sie nie spotkalem. No chyba,ze miales pecha i trafiles na wadliwy. Filotron jest OKpawell pisze:Mam tez taki filtr i wiecej takiego nie kupie! Dziekiradziodm pisze:ja mialem tak z FILTRONEM, dokrecilem i wszystko jak narazie jest ok
Pozdro
to że sie odkręcił trochę niezalezy od marki filtra...... mi np. poluzował się filtr marki knecht, jak dokręcisz ręką to po jakimś czasie może się poluzowac. a filtrony są bardzo dobrepawell pisze:Mam tez taki filtr i wiecej takiego nie kupie! Dziekiradziodm pisze:ja mialem tak z FILTRONEM, dokrecilem i wszystko jak narazie jest ok
Mi troche cieknie przy tej chłodnicy.Jak wymieniałem filtr to nie mogłem go odkręcić, dostał troche przecinakiem i poszło,ta chłodnica się lekko skosiła i teraz sie poci.Paweł Marek pisze:Czasem filtry ciekną po jakimś czasie. Po prostu zakładasz filtr zimny, potem uszczelka się dopasuje, zmiękczy, wtedy można dokręcić . Nie trzeba za mocno. Samą ręką. Może jeszcze cieknąć oring pozyżej filtra, w tym czymś metalowym z chłodnicą oleju.
Można to jakoś uszczelnić,macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam.