alarm się zresetował?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tigger
Nowicjusz
Nowicjusz

alarm się zresetował?

Post autor: tigger » czw lut 18, 2010 01:07

Witam,

od razu mówię - nowicjusz jestem :-)
w nabytym niedawno golfie mam fabryczny alarm z dołożonym antynapadem.

Jakiś czas temu - chyba po odpalaniu innego auta na kable coś się zresetowało: antynapad chyba się w góle wyłączył,zniknęłodomykanie szyb co zakładam, że standartem nie jest.

Jedna kwestia to czy tak się mogło stać z powodu odpalania kablami czy szukać gdzie indziej. Druga sprawa to jak przywrócic działanie antynapadu - czy da się VAGiem jeśli nie fabryczny czy trzeba szukać centralki. No i tu kolejne pytanie -zakładam, nie wiem czy słusznie że centralka tego dołożonego antynapadu jest koło fabrycznej alarmu, ale gdzie jest ta fabryczna? Dalej: przywrócenie domykania to tylko VAG - tak? Następna sprawa to co i jak sygnalizuje antynapad. Jak jeszcze działał to często po zamknięciu drzwi alarm "pikał" - czasem raz, czasem 3x, a czasem 4x. Co to znaczy bez wiedzy co to za antynapad - nie będę wiedział? czyli zatem będę musiał znaleźć centralkę?

trochę się nazbierało :-)
Pomóżcie proszę, bo troska mnie gnębi...

greg

Post autor: greg » czw lut 18, 2010 01:08

tigger pisze:Druga sprawa to jak przywrócic działanie antynapadu - czy da się VAGiem jeśli nie fabryczny czy trzeba szukać centralki.
szukać
tigger pisze:Dalej: przywrócenie domykania to tylko VAG - tak?
podejrzewam ze też to robiła centralka

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » czw lut 18, 2010 02:04

Może jakieś zwarcie zrobiłeś podczas podłączania kabli ? Spróbuj odpiąć klemy poczekaj trochę i podłącz je na nowo czy pomoże nie wiem ale nie zaszkodzi spróbować... Dziwna sprawa że coś się stało bo nawet po wyjęciu aku nic z centralnym nie powinno się stać (co najwyżej będzie wył).

tigger
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tigger » czw lut 18, 2010 10:05

poolak2006 pisze:Może jakieś zwarcie zrobiłeś podczas podłączania kabli ? Spróbuj odpiąć klemy poczekaj trochę i podłącz je na nowo czy pomoże nie wiem ale nie zaszkodzi spróbować... Dziwna sprawa że coś się stało bo nawet po wyjęciu aku nic z centralnym nie powinno się stać (co najwyżej będzie wył).
Zwarcie - na pewno nie, bardzo uważałem, spróbuję potem twardy restart...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”