mk2 Skrzynia czy sprzeglo?? a mozt to i to:>

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Krzyś 16v
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

mk2 Skrzynia czy sprzeglo?? a mozt to i to:>

Post autor: Krzyś 16v » ndz gru 18, 2005 00:21

Witam wlasnie wrucilem i cos mi przy 2 zaczelo charczec (synchronizator) wbilem 2 wreszcie dojechalem do skrzyzowania i chcialem wbic 1 ale nie bylo juz jej wogole wbic jej nie mozna jak by jej nie bylo (zablokowala) wrucilem do domku normalni bo pusto na ulicach i pod domem zauwazylem ze przestaje sprzeglo chwytac zagle jazda stala sie nie mozliwa piuszczam pedal i auto prawie stoi delikatnie sie posuwa :grrr: I teraz skonczylo sie sprzeglo to raczej na bank ale tak nagle i co ze skrzynia czemu 1 nie mozna wbic :| rozkminiam czy sie 1 nie zblokowala jakos HELP PANOWIE NIE KMINIE SKRZYNI !!!!!!!!! :kwiatek:

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » ndz gru 18, 2005 00:36

Miałem coś podobnego. Po autopsji zeskrobałem okładziny tarczy z koła zamachowego, założyłem nową tarcze i śmigałem dalej. Sam nie wiem czemu aż tak szybko się spaliła. Na tarczy nawet nity zostały.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz gru 18, 2005 04:36

Ja miałem takie objawy jak zatarłem skrzynię !!! Niestety była nowa ale oleju niezalali i po 5500 km poprostu padła nagle.

Awatar użytkownika
nawrotvw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nawrotvw » ndz gru 18, 2005 11:26

Niestety dopuki nie rozbierzesz to się nie przekonasz. Jak mi padło łożysko wyciskowe sprzęgła po trasie to też nie mogłem nic wrzucić, więc to może być wszystko.

Awatar użytkownika
silent_rob
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: mk2 Skrzynia czy sprzeglo?? a mozt to i to:>

Post autor: silent_rob » ndz gru 18, 2005 11:34

Krzyś 16v pisze:Witam wlasnie wrucilem i cos mi przy 2 zaczelo charczec (synchronizator) wbilem 2 wreszcie dojechalem do skrzyzowania i chcialem wbic 1 ale nie bylo juz jej wogole wbic jej nie mozna jak by jej nie bylo (zablokowala) wrucilem do domku normalni bo pusto na ulicach i pod domem zauwazylem ze przestaje sprzeglo chwytac zagle jazda stala sie nie mozliwa piuszczam pedal i auto prawie stoi delikatnie sie posuwa :grrr: I teraz skonczylo sie sprzeglo to raczej na bank ale tak nagle i co ze skrzynia czemu 1 nie mozna wbic :| rozkminiam czy sie 1 nie zblokowala jakos HELP PANOWIE NIE KMINIE SKRZYNI !!!!!!!!! :kwiatek:

chyba x27 Ci w skrzyni grzbeal bo u niego to sie 3 zablokowala haha

Obrazek

Awatar użytkownika
Krzyś 16v
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Krzyś 16v » ndz gru 18, 2005 17:02

TO niejest smieszne nie mam czym jezdzic do garazu mk2 skrecac misze to rozkminic a jest jakis sposob by sprawdzic skrzynie bez rozbierania jej ?? zdejme ja z silnika odrazu sprzeglo pojdzie nowe i lozysko tylko czy sens skrecac :okej:

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » ndz gru 18, 2005 18:18

Jak Ci na luzie ciągnie to rzczej zatarta skrzynia.Co moge doradzić : sprawdż czy wogule jest w niej olej, jak jest to jakiego koloru, no i czy na sucho ręcznie na wyjętej skrzyni chodzą biegi..Co więcej :niewiem: ?Zobaczymy

Awatar użytkownika
kkkubek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: kkkubek » pn gru 19, 2005 00:47

Ja rowniez zadam pytanie,odebralem od mechanika na jazde testowa fure i mowi ze musi pogrzebac jeszcze w skrzyni bo jak samochod wylaczony to wszystkie biegi wchodza,a jak odpalony to piatka nie wchodzi,wziolem fure na test i na poczatku rzeczywiscie nie wchodzila ta 5 ale jak juz zaczolem jechac po chwili zaczely normlanie dzialac wszystkie biego bez problemu,po chwili dalej wchodzily wszystkie biegi ale 3 juz minimlanie zgrzytala.Nastepnie postawilem samochod i znowu 5 nie wchodzila a cala reszta bez problemu,samochod ma dalej robic mechani ale tak z ciekawosci co to moze byc,synchronizator?

NORD-VAG.PL

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn gru 19, 2005 01:06

kkkubek a co w niej robiłes i dlaczego???

Awatar użytkownika
kkkubek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: kkkubek » pn gru 19, 2005 01:47

Byl automat i silnik 1.6 teraz jest nowy silnik i skrzynia,po wlozeniu tak sie zachowuje.

NORD-VAG.PL

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn gru 19, 2005 11:00

Możliwe że długo stała i się zastała i musi się rozruszać .Zmień olej na nowy.Tak przeważnie to 2 pada synchronizator może być też i 3.Proponuję pojeżdzić troszkę i wszystko wyjdzie po czasie

Awatar użytkownika
kkkubek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: kkkubek » wt gru 20, 2005 00:19

Olej jest nowy,posmigam troche i zobacze jak bedzie sie zachowywal,w sumie silnik i skrzynia lezala kilka miesiecy moze byc tak jak piszesz.

NORD-VAG.PL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”