witam,
ostatnio zgubilem to dlugie ciegno wybierania biegow, ktore odpowiada za przenoszenie poziomego ruchu lewara zmiany biegow.
efekt byl taki ze moglem wrzucac tylko trojke i czworke, poniewaz biegi 1, 2, 5, R wymagaja ruchu w bok
Dorwalem na szrocie to ciegno (taki pret z dwoma plastikami na koncach, ktore wchodza w te kulkowe uchwyty na skrzyni i pretach z lewarka).
wszystko jest ok, tylko jedynki nie moge wrzucic.
czy mozna to jakosc wyregulowac ? ktos mi mowil ze to moze byc zle ciegno jakie dorwalem na szrocie, bo moze pochodzic z skrzyni 4 bigowej (ja mam 5 biegowa), ale dziwne ze tylko jedynka nie wchodzi..
zauwazylem ze tam jest taki wieloklin na ktorym mozna poluzowac zacisk i wydaje mi sie ze mozna troche regulowac polozenie ciegna, czy mam racje ?
Mechanizm wybieraka biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
najpierw odpowiednie cięgno http://www.allegro.pl/item915235891_zes ... jetta.htmlpnowak2 pisze:mam racje ?
u góry po lewej na fotce masz dwa do wyboru, nie wiem które dla twojej skrzyni ma być
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam! Mam problem z kasetą zmiany biegów VW golf 1 . Po wymianie skrzyni biegów 4 na 5 biegową powstał problem są biegi 1,2,3,4,R lecz 5 gdzieś zniknęła.Razem z wymianą skrzyni biegów znajomy mechanik polecił wymianę mechanizmu wybieraka biegów z Golfa II i zrobil to tyle że powstał drugi problem-wszystkie biegi chodziły na odwrót w miejscu 1 byla 2 a 2 -1 itd.Postanowiłem więc kupić wybierak z Golf I z 5 stopniowej skrzyni i założyć,tak zrobiłem ale nie mam piątego biegu . Czy da się to jakoś wyregulować ,czy może istnieje możliwość że wybierak nie jest z 5 biegowej skrzyni jak zapewniał pracownik złomu gdzie dorwałem tą część.Proszę o jakieś wskazówki.
- Paweł Marek
- V.I.P.