zamarzające zamki (centralny)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zamarzające zamki (centralny)
Mam taki problem że jak jest odwilż a potem złapie mróz to rano nie mogę otworzyć przednich drzwi (od kierowcy i pasarzera). Wchodze przez tylne (te sie otwoerają) i jak dojadę do pracy to już wszystko sie otwiera.
Gdzieś dostaję się woda i zamarza. Jak i gdzie mógłbym to uszczelnić bo zaczyna się robić to kłopotliwe a zima dopiero sie zaczyna?
Gdzieś dostaję się woda i zamarza. Jak i gdzie mógłbym to uszczelnić bo zaczyna się robić to kłopotliwe a zima dopiero sie zaczyna?
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 21:46 przez leon_z, łącznie zmieniany 2 razy.
nieuszczelnisz tego w zaden sposób, spryskaj dobrze zamkileon_z pisze:Mam taki problem że jak jest odwilż a potem złapie mróz to rano nie mogę otworzyć przednich drzwi (od kierowcy i pasarzera). Wchodze przez tylne (te sie otwoerają) i jak dojadę do pracy to już wszystko sie otwiera.
(ale nie tylko wkładki ale tez sam mechanizm) np:WD40lub podobnym preparatem
...
-
- Nowicjusz
misiek10111 wie co mowi!!
nieuszczelnisz tego w zaden sposób, spryskaj dobrze zamki
to jest optymalne rozwiazanie ale jak przymarznie ci to rozgrzej kluczyk i wsac go do zamka pochuchaj na zamek u mnie tak puszczal i dawal sie otwierac az sie zdenerwowałem i zrobilem wkoncu z nim porzadek!!
nieuszczelnisz tego w zaden sposób, spryskaj dobrze zamki
to jest optymalne rozwiazanie ale jak przymarznie ci to rozgrzej kluczyk i wsac go do zamka pochuchaj na zamek u mnie tak puszczal i dawal sie otwierac az sie zdenerwowałem i zrobilem wkoncu z nim porzadek!!
-
- Forum Master
Ha ha ha .To nie to .Mój kolega w 3 miał to samo i męczył mnie dłłłługo aż zrobiliśmy.Więc proszę Was zamarza jakaś zapadka w zamku.Jakaś bo niewytłumaczę poprostu trzeba wyjąc zamek ze środka drzwi , pięknie umyć w benzynce potem wysuszyć na kaloryferze i przesmarować tylko tam gdzie trzeba czyli w miejscach ruchomych i współpracujących bezpośrednio ze sobą.Wtedy będzie GIT .Pozdrawiam.PS Już to parę razy wypisywałem a raczej jest to prawda .Woda dostaje się wszędzie a jak tylko lekko przymrozi to blokuje zamek.Powodzenia
zamarzajace zamki
Jedynym skutecznym sposobem jest tak jak ktos wczesniej napisał:całkowite zdemontowanie tapicerki wyjecie zamków na stół ,rozkrecenie ,umycie w benzynie ,wysuszenie,wydmuchanie sprezonym powietrzem ,nastepnie nasmarowanie smarem wypierajacym wode.Najlepiej znanym mi jest smar do szyberdachów oryginał VW jest drogi ale gwarantuje kilka lat nie zgladania juz w to miejsce.Zadne wd 40 to tylko na chwilke jestemtego pewien.Przerabiałem to na własnej skórze.
-
- Forum Master