Dziwne zjawisko w moim Vento...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pragos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Dziwne zjawisko w moim Vento...

Post autor: Pragos » pn gru 26, 2005 12:11

Witam, kolejny raz mam problem:
wczoraj jadąc do domu wystąpiło coś dziwnego. W czasie jazdy silnik nagle zgasł /kontrolka, obroty na zero/ i po 1-2 sek. sam złapał zapłon- po prostu na chwile przestał pracować po czym znów chodził. Nie mam pojecia co może byc... Cewka z modułem wymieniona, świece sprawdzone, przewody WN nowe. Około tygodnia temu /pisałem na forum/ miałem też inny przypadek- samochód zgasł w czasie jazdy i nie chciał zapalić, po czym zapalił- po wyjęciu i włożeniu bezpiecznika od elekroniki silnika /a może to tylko zbieg okoliczności?/ zapalił od razu.
Piszcie co myslicie. pozdrawiam...

:?

Driver wanted!!!

ku_bi
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn gru 26, 2005 12:21

czyli kontrolki zgasły po tym jak auto zgasło :?: to może kostka stacyjki nawala

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » pn gru 26, 2005 12:22

Mialem kiedys podobne objawy w 1.8 RP Zmienilem modul na inny i czasami gdy silnik byl cieply poprostu autko gaslo.Po zmianie modulu na stary wszysko bylo ok.Mysle ze powinienes zmienic modul na stary (jesli jest sprawny)lub sprawdz po numerach modulu czy jest wlasciwy do tego silnika.

Awatar użytkownika
kulfi
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kulfi » pn gru 26, 2005 15:05

a może to poprostu zje...na stacyjka i na jakiś dziurach kluczyk sie przekręca wiem ze to śmiesznze ale i takie żeczy sie zdarzają!! :bum:

POMOGŁEM >>>>WYSTARCZY KLIKNĄĆ NA (POMÓGŁ)
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a27a21eb377a4053.html][img]http://images21.fotosik.pl/15/a27a21eb377a4053med.jpg[/img][/url] mój golf http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=87978 nowe foty str.2

Awatar użytkownika
Pragos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pragos » pn gru 26, 2005 19:08

stacyjka działa wporządku, a kontrolki zapaliły tak jak na zapłonie przy zgaszonym silniku. podejrzewam ku_bi że to może być to o czym pisałeś mi niedawno w poprzednim poście /nowa cewka pada/. nie w wiem co tomoże byc, musze jechac na vaga, może cos pokaże?! posprawdzam tez bezpieczniki. ale wydaje mi sie ze dzieje to sie po rozgrzaniu silnika- leciałem około 12 km dosc dynamicznie bo było pusto, więc dzieje sie to po dłuższej pracy.
jak macie jeszcze jakies pomysły to piszcie
pozdrawiam

ps. a moze cos z ładowaniem? akumlator nowy, alke moze alternator albo cos w nim...

Driver wanted!!!

Awatar użytkownika
S1BART1
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: S1BART1 » pn gru 26, 2005 19:17

Stawiam na modul
Pamietaj ze na VAGu nie wychodza wszystkie usterki np.-padnieta pompa paliwa ,modul,cewka i wiele innych rzeczy wiec czesto trzeba szukac metoda prob i bledow

Awatar użytkownika
Pragos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pragos » pn gru 26, 2005 19:32

tak wiem, ok dzięki, woże stary moduł i jak cos bede podpinał, wku.... mnie tylko to ze kupiłem i mógł sie znowu spiprzyc... eh- życie

ku_bi i S1BART1 stawiam wam pomógł, dzieki :pub:

Driver wanted!!!

ku_bi
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pn gru 26, 2005 23:06

Pragos pisze:tak wiem, ok dzięki, woże stary moduł i jak cos bede podpinał, wku.... mnie tylko to ze kupiłem i mógł sie znowu spiprzyc... eh- życie

ku_bi i S1BART1 stawiam wam pomógł, dzieki :pub:
dzieki, pisz jak się sprawa rozwija, powodzenia :)

Awatar użytkownika
Pragos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Pragos » wt gru 27, 2005 19:02

narazie chodzi bez zarzutu, jak cos to zarzuce taemat znowu
pozdowienia!!!

Driver wanted!!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”