docieranie po wymianie pierścionków
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
docieranie po wymianie pierścionków
Musiałem wymienić pierścionki bo brał mi masę oleju na 500km cały olej asz zapalała się kontrolka i tak wymieniłem i jeżdżę do 3 max 4 tys obrotów zrobiłem 560km i co wystarczy to bo widzę że po przejechani 300km z obrotami do 3tys nie wziął ani krolelki po 300km zaczołem jeździć od 3 do max 4 obrotów i wziął mi z tak z bagnetu widzę że z jakieś 2-3 milimetry i co teraz muszę go na różnych obrotach teraz podocierać jak robić dalej
pierścienie były wymienione widać było ślady po honowaniu nie było progów co robić by było wszystko ok
ile km on się dociera ????
pierścienie były wymienione widać było ślady po honowaniu nie było progów co robić by było wszystko ok
ile km on się dociera ????
Pojeździj jeszcze jakiś czas spokojnie i wymień olej. Po wymianie pierścieni możliwe są ubytki oleju póki pierścienie ładnie się nie dotrą.
Ja u siebie po wymianie pierścieni olej zmieniłem po 5tyś.km i do tej wymiany jeździłem do 3tyś obrotów.
Ja u siebie po wymianie pierścieni olej zmieniłem po 5tyś.km i do tej wymiany jeździłem do 3tyś obrotów.
Ostatnio zmieniony pn mar 22, 2010 16:54 przez Kavior, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- wav
- Ma gadane
- Kontakt:
a na wyższych obrotach np w trasie tez ci nie bierze??JaruTA__ pisze:Zaraz po wymianie pierscieni pobor oleju to normalne. ja po wymianie przejechałem pięć tysięcy oszczedzajac go przez ten czas dolałem 500ml oleju. po tych 5 tys wymieniłem i do dzisiaj ani kropelki nie dolałem.
pozdr.
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3293511#3293511
powiem tak mi mechanik radził:duchu123 pisze:300km z obrotami do 3tys nie wziął ani krolelki po 300km zaczołem jeździć od 3 do max 4
1szy tysiąc do 3 tysięcy
później do 4 tys.obr. kręcić ale jadąc starać się co jakiś czas przyspieszać od 2tys. obr do 4tys. i zwalniać oczywiście nie gaz w podłogę a z wyczuciem
i po 4-5tys.km zmienić olej!
-
- Forum Master