nierowna praca silnika pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nierowna praca silnika pomocy
Witam
mam problem z moim mk3 od pewnego czasu nie utrzymuje równych obrotów i zaczoł pojawiac sie biały dym z rury wydechowej co mnie jeszcze nie pokoj to ze pod korkiem wlewu oleju zrobiła sie biała maz i zaczoł pobierac olej jakies 3-4 setki na 1000KM jak myslicie co to moze byc prosze o pomoc .
mam problem z moim mk3 od pewnego czasu nie utrzymuje równych obrotów i zaczoł pojawiac sie biały dym z rury wydechowej co mnie jeszcze nie pokoj to ze pod korkiem wlewu oleju zrobiła sie biała maz i zaczoł pobierac olej jakies 3-4 setki na 1000KM jak myslicie co to moze byc prosze o pomoc .
Kazdy ma jakąs pasie moja to mk3
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: nierowna praca silnika pomocy
silnik to 2.0 gti 8vMatera18 pisze:Witam
Maź pod korkiem oleju - to nic innego jak niedogrzany silnik ... małe i krótkie trasy ... ale nie jest tak zawsze ,
Proponuję podjechać na stację diag .. wykonać na początek badanie ciśnienia na cylinderkach... Sprawdzić stan świec - kabli WN .... zobacz czy nie masz przebić iskry na nich.
Co do połykania oleju - to zobaczymy jakie będą wyniki ciśnienia ... i się okaże jak tam pierścionki wyglądają i czy nie wymagają już wymiany...
Napisz jeszcze jaki przebieg w tym MK3
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
uuu silnik 2E 115KM Skaczą ci obroty ?? tak od 1000 -2000 obr min?Matera18 pisze:silnik to 2.0 gti 8v
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 22:44 przez julia71, łącznie zmieniany 1 raz.
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co do nierownej pracy silnika to ustawiany miałes zapłon strobokopem ?, zobacz czy sa wycieki na silniku, moze to byc uszczelka pod glowica w najgorszym wypadku
Ostatnio zmieniony ndz mar 28, 2010 22:49 przez cinekban87, łącznie zmieniany 1 raz.
Passat B3 1.8 Rp 90 Rip
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Polo II 1.4 92 Rip
Golf III 1.6 94 Sprzedany :[
Scirocco II 1.8 88 Rip
Scirocco II 1.8 90
Re: nierowna praca silnika pomocy
[
Napisz jeszcze jaki przebieg w tym MK3[/quote]
niestety ale przepiegu nie znam poniewaz licznik sie spalił i go wymieniałem a na starym i tak był kręcony bo miał niby 230 tys co raczej nie jest mozliwe przy 17-nasto letnim aucie
[ Dodano: 28 Mar 2010 22:49 ]
Napisz jeszcze jaki przebieg w tym MK3[/quote]
niestety ale przepiegu nie znam poniewaz licznik sie spalił i go wymieniałem a na starym i tak był kręcony bo miał niby 230 tys co raczej nie jest mozliwe przy 17-nasto letnim aucie
[ Dodano: 28 Mar 2010 22:49 ]
no nie zupełnie az tak mocno ale tak od 800 do 1200 a nieraz utrzymuje dobrze czyli 800julia71 pisze:uuu silnik 2E 115KM Skaczą ci obroty ?? tak od 1000 -2000 obr min?Matera18 pisze:silnik to 2.0 gti 8v
tzn płyn kontroluje i jak narazie nie ubywa no moze minimalnie ale prawie nie ma róznicy ale słyszałem ze jak uszczelka pujdzie to nie musi płyn ubywac bo zalezy w ktorym miejscu pujdzieRado22 pisze:kolego jesli nierówna praca silnika biała maśc pod korkiem wlewu oleju bialy dym z ruly moim zdaniem uszczelka sprawdz jeszcze czy płyn chłodniczy czy ubywa ale myslez ze na 99 procet uszczelka pod głowica
wiecie moze jaki jest koszt naprawy takiej uszczeleczki pod głowicą ???
- cinekban87
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: