Witam, coś mi stuka w zawieszeniu w lewym kole z przodu taki specyficzny odgłos zamieszczam link do nagrania tego dźwięku podczas jazdy http://rapidshare.com/files/373985591/Notatka.mp3.html, te stuki występują w czasie jazdy po drobnych i większych nierownosciach nawierzchni (czyli prawie caly czas na naszych drogach ) kiedy lekko przyhamuje to stuki w tym momencie ustają.Co sprawdziłem dotychczas:
1.łożysko w kolumnie mcpersona - wymienione ale niestety jest tak samo.
2.Sprężyna jest OK
Jeśli macie jakieś pomysły lub w waszych golfikach też takie coś występuje/owało to piszcie jak z tym sobie poradzić bo nie mam za bardzo pomysłu na to od czego by tu zaczać. Z góry dziękuje za pomoc
Coś stuka w przednim zawieszeniu od strony kierowcy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
tak dokładnie stukają klocki hamulcowe jak nie mają takiej sprężynki, blaszki sprężystej która dociska lekko klocki żeby luzu nie miały
Ostatnio zmieniony pt kwie 09, 2010 22:01 przez Przemo440, łącznie zmieniany 1 raz.
- Progresywny
- Lubie to!
dokladnie tak jak kolega mówi ... w moim mk3 działo sie to samo... pogubiłem te spinki i telepie.. sprawdz sobie jadąc i przyhamuj troszke-ucichnie od razu
Te spineczki lubią sie gubic... więc wina tutaj lezy.. kiedy kupisz, używki albo coś. podegnij je bardziej do środka zeby mocniej wlazły miedzy klocek (z oporem)
Te spineczki lubią sie gubic... więc wina tutaj lezy.. kiedy kupisz, używki albo coś. podegnij je bardziej do środka zeby mocniej wlazły miedzy klocek (z oporem)
-
- Nowicjusz