zmiana skrzyni z 4 na 5
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zmiana skrzyni z 4 na 5
Mam golfika II z 1986 roku z silnikiem 1.3 MH i skrzynią 4-biegową.
Po mieście starczy, ale na trasie...
Kusi mnie wymiana skrzyni na 5-kę.
Jaka będzie pasować i czy wymaga to wiele przeróbek?
Gdyby ktoś chciał, to dołączam opis skrzyń VW (dzięki dla autora).
Pozdro
Po mieście starczy, ale na trasie...
Kusi mnie wymiana skrzyni na 5-kę.
Jaka będzie pasować i czy wymaga to wiele przeróbek?
Gdyby ktoś chciał, to dołączam opis skrzyń VW (dzięki dla autora).
Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony czw sty 12, 2006 14:21 przez Artur D., łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio dorwałem pliczek z opisem skrzyń i wynika z niego, że może być jednak inaczej. To oczywiście kwestia tego, jaką mam skrzynię. Na razie nie chce mi się na tym zimnie włazić po samochód i szukać oznaczeń, ale niech się zrobi cieplej...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Gadatliwa bestia
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Forum Master
-
- Forum Master
masz skrzynie acx 4 biegowa jest to silnik 1.3 na gazniku pierbura e2e to do tego modelu silnika pasuje tylko jeden model skrzyni o sumbolu 8n tylko odrazu ci powiem ze skrzynie ciezko kupic a jak juz znajdziesz to 800 stowek nie twoje mialem ten sam problem i teraz mam piatke oplaca sie alto calkiem inaczej jezdzi wrazie pytan daj znac na email [email protected]
hubi gt
na 100 % bedziesz wymieniał kasetke z lewarkiem przechodziłem to 4 miesiące temu tyle ze ja mam skrzynie 5 i lewarek mi sie rozleciał kupiłem na szrocie okazało sie ze do 4 więc jak ustawiłem zeby wsteczny dobrze wchodził 5 blokowało i puzniej juz po wymianie zauwazyłem ze natej starej kasetce jest cyferka 5 ale poradziłem sobie wygiołem całą blache do góry i 5 wchodzi