pytanko w sprawie odmy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytanko w sprawie odmy
Witam wszystkich
Mam jedno pytanko. Może to wydawać się głupie ale jakie zadanie spełnia odma?
Za odpowiedzi z góry dziekuje
Mam jedno pytanko. Może to wydawać się głupie ale jakie zadanie spełnia odma?
Za odpowiedzi z góry dziekuje
odma odprowadza nadmiar ciośnienia w skrzyni korbowej, bo silnik pomimo pierścieni i uszczelniaczy część ciśnienia traci właśnie na dół i do klawiatury a więć coś z tym musi być zrobione co by uszczelniaczy nie rozerwało i nie zaczęło ciec, Dam przykład - kolega kupił za 1 ojro Fiata Uno i po 2 km wywaliło mu cały olej prze bagnet - przywózł auto na lawecie i okazało się że brakowało 1 tłoka - korbowód był ucięty szlifierką i nadmiar ciśnienia wracał właśnie do dołu
boze ludzie to maja pomysly, ale co w ogole odpalil taki silnik? chcialbym zobaczyc jego mine jak sciaga glowice i patrzy ze nie ma tloka jednegogreg pisze:odma odprowadza nadmiar ciośnienia w skrzyni korbowej, bo silnik pomimo pierścieni i uszczelniaczy część ciśnienia traci właśnie na dół i do klawiatury a więć coś z tym musi być zrobione co by uszczelniaczy nie rozerwało i nie zaczęło ciec, Dam przykład - kolega kupił za 1 ojro Fiata Uno i po 2 km wywaliło mu cały olej prze bagnet - przywózł auto na lawecie i okazało się że brakowało 1 tłoka - korbowód był ucięty szlifierką i nadmiar ciśnienia wracał właśnie do dołu
a czemu miał by nieodpalic,jak zdejmiesz kabel wysokiego napiecia z ktoregos cylindra to tez zapalisz kulawo bedzie chodził ale bedzie,a jak niebylo tłoka wogule to jeszcze lepiej bo nie stwazał niepotzrebnych oporow ,moj koles sprzedal kiedys tak Daczie pekł tłok to wyjeli go razem z korbowodem obcieli dokladnie tak jak wspomnial Greg i stopke korbowodu z panewkami zalozyli spowrotem zeby cisnienie oleju trzymał a do cylindra szmate zeby olej nie chlapal w wydech i dolot ,facet przyjechał obejrzal i zapytal czemu tak nierowno chodzi a oni mowia panie swiece pan wymieni i bedzie dobrze
wacet wsiadl i pojechal zadowolony :D
wacet wsiadl i pojechal zadowolony :D
Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D
Golf III VARIANT 96' ALH +
I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D