Przestały dzialać elektryczne szyby i lusterka.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotrek23rsko
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Przestały dzialać elektryczne szyby i lusterka.

Post autor: piotrek23rsko » śr cze 23, 2010 12:02

Witam.
Pojawił sie u mnie dzisiaj nastepujacy problem, rano pod domem zgasiłem auto domknałem sobie szyby i zamknałem.
Po jakiejs godzinie schodze do auta cche otworzyc szyby a tu zadnej reakcji,dosłownie nic, na zaden przycisk ani z przodu zni z tyłu, nie chodzą równiez elektryczne lusterka.

Podswietlanie przycisków od szyb działa nadal, i dziala rowniez otwieranie i domykanie szyb z kluczyka...
Bezpieczniki na 1 rzut oka dobre.
Co to moze byc??

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr cze 23, 2010 14:34

sprawdź czy jest prąd w gnieździe zapalniczki, jeśli niema wymień bezpiecznik 21 drugi od prawej

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
piotrek23rsko
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piotrek23rsko » śr cze 23, 2010 15:33

Pojechałem do elektryka.

Jakims cudem jak sie okazało przeoczyłem ze spalił sie bezpiecznik 14 (15A) odpowiedzialny za lusterka, szyby i swiatło cofania.

Winnym w tym przypadku okazał sie automacik załączający własnie swiatło cofania wkręcany w skrzynię biegów, palił tenze bezpiecznik.

Kupiłem nowy automacik, jego koszt to 40zł.

Tak wiec jesli ktos bedzie mial podobny problem to prosze zwrócic uwage własnie na bezpiecznik 14 i szukac przyczyny jego palenia się.

Dodam ze palił się on od razu po wlączeniu zapłonu, niezaleznie na jakiem biegu było auto (tzn czy był to wsteczny).

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”