Witam.
Pojawił sie u mnie dzisiaj nastepujacy problem, rano pod domem zgasiłem auto domknałem sobie szyby i zamknałem.
Po jakiejs godzinie schodze do auta cche otworzyc szyby a tu zadnej reakcji,dosłownie nic, na zaden przycisk ani z przodu zni z tyłu, nie chodzą równiez elektryczne lusterka.
Podswietlanie przycisków od szyb działa nadal, i dziala rowniez otwieranie i domykanie szyb z kluczyka...
Bezpieczniki na 1 rzut oka dobre.
Co to moze byc??
Przestały dzialać elektryczne szyby i lusterka.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrek23rsko
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.
- piotrek23rsko
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pojechałem do elektryka.
Jakims cudem jak sie okazało przeoczyłem ze spalił sie bezpiecznik 14 (15A) odpowiedzialny za lusterka, szyby i swiatło cofania.
Winnym w tym przypadku okazał sie automacik załączający własnie swiatło cofania wkręcany w skrzynię biegów, palił tenze bezpiecznik.
Kupiłem nowy automacik, jego koszt to 40zł.
Tak wiec jesli ktos bedzie mial podobny problem to prosze zwrócic uwage własnie na bezpiecznik 14 i szukac przyczyny jego palenia się.
Dodam ze palił się on od razu po wlączeniu zapłonu, niezaleznie na jakiem biegu było auto (tzn czy był to wsteczny).
Jakims cudem jak sie okazało przeoczyłem ze spalił sie bezpiecznik 14 (15A) odpowiedzialny za lusterka, szyby i swiatło cofania.
Winnym w tym przypadku okazał sie automacik załączający własnie swiatło cofania wkręcany w skrzynię biegów, palił tenze bezpiecznik.
Kupiłem nowy automacik, jego koszt to 40zł.
Tak wiec jesli ktos bedzie mial podobny problem to prosze zwrócic uwage własnie na bezpiecznik 14 i szukac przyczyny jego palenia się.
Dodam ze palił się on od razu po wlączeniu zapłonu, niezaleznie na jakiem biegu było auto (tzn czy był to wsteczny).