Moduł komfortu czas oświetlenia wnętrza (kabiny) MK4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Moduł komfortu czas oświetlenia wnętrza (kabiny) MK4
Szukałem, ale nic nie znalazłem na ten temat.
Czy da się zmniejszyć czas oświetlenia wnętrza (lampka przy lusterku) po zamknięciu drzwi (bądź centralnego) czy można to gdzieś przeprogramować VAGiem w module komfortu? Czy moduł pełni tą funkcję analogowo (kondensator i rezystor)?? Bo zakładam, że moduł komfortu wyznacza czas świecenia tej lampki.
U mnie lampka świeci po zamknięciu drzwi ok. 30 sek. a chciałbym ok 20 sek.
Może ktoś coś próbował w tym temacie
Czy da się zmniejszyć czas oświetlenia wnętrza (lampka przy lusterku) po zamknięciu drzwi (bądź centralnego) czy można to gdzieś przeprogramować VAGiem w module komfortu? Czy moduł pełni tą funkcję analogowo (kondensator i rezystor)?? Bo zakładam, że moduł komfortu wyznacza czas świecenia tej lampki.
U mnie lampka świeci po zamknięciu drzwi ok. 30 sek. a chciałbym ok 20 sek.
Może ktoś coś próbował w tym temacie
Głównie chodzi o sytuacje: otwieram auto pilotem...lampka się zapala, nie otwieram żadnych drzwi, nie ruszam pilota, lampka gaśnie po 30 sek. Oczywiście jeśli zamknę z pilota, to zgaśnie bez zwłoki.
Jak pewnie się domyślacie chodzi o funkcję awaryjnego dozbrajania w przypadku nieumyślnego rozbrojenia. Info o drzwiach idzie z lampki, ale centralka pobiera je do 28 sek, a u mnie gaśnie po 30 sek.....Więc centrala widzi że drzwi otwarte.... Tylko dwie sekundy, ale "pies pogrzebany"...
I stąd pytanie czy da się ten czas skrócić....bo jak nie to pozostaje tylko pobranie info od niezależnych krańcówek drzwi.
Pewnie ktoś się już spotkał z tym problemem,
Pozdrawiam
Jak pewnie się domyślacie chodzi o funkcję awaryjnego dozbrajania w przypadku nieumyślnego rozbrojenia. Info o drzwiach idzie z lampki, ale centralka pobiera je do 28 sek, a u mnie gaśnie po 30 sek.....Więc centrala widzi że drzwi otwarte.... Tylko dwie sekundy, ale "pies pogrzebany"...
I stąd pytanie czy da się ten czas skrócić....bo jak nie to pozostaje tylko pobranie info od niezależnych krańcówek drzwi.
Pewnie ktoś się już spotkał z tym problemem,
Pozdrawiam
chyba źle kombinujesz. centralka po rozbrojeniu czeka na sygnał otwarcia drzwi przez jakiś czas, w tym przypadku dostaje go od razu po rozbrojeniu bo zapala się lampka i nawet jakby ten sygnał trwał tylko sekundę to alarm już się nie uzbroi bo dostał info o otwarciu drzwi. ja mam tak samo, przez lenistwo gościa który montował alarm nie mam tej funkcjonalności
Rzeczywiście wydaje mi się, że jest tak jak piszesz. Pozostaje zatem przepięcie na krańcówki drzwi, bo dozbrajanie przy nieumyślnym rozbrojeniu to ważna funkcja.paczu pisze:chyba źle kombinujesz. centralka po rozbrojeniu czeka na sygnał otwarcia drzwi przez jakiś czas, w tym przypadku dostaje go od razu po rozbrojeniu bo zapala się lampka i nawet jakby ten sygnał trwał tylko sekundę to alarm już się nie uzbroi bo dostał info o otwarciu drzwi. ja mam tak samo, przez lenistwo gościa który montował alarm nie mam tej funkcjonalności
Pozdrawiam