Zatrzaśnięty schowek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zatrzaśnięty schowek
Witam:) Jak w temacie, zatrzasnął mi się schowek ( w klamce coś się sypnęło, bo lewy zatrzask mam otwarty a prawy ciągle trzyma) i nie wiem jak do niego się dostać. a nie chce uszkodzić deski rozdzielczej
Jest to bardzo łatwo odblokować, wystarczy spojrzeć w szparę między obudowę schowka a klamkę i będziesz widział dwie dźwignie za klamką - lewą i prawą, wystarczy je obydwie nacisnąć w dół np. przy pomocy specjalnego "otwieracza" wsadzając go w szparę nad klamkę, walnę zaraz fotkę tego zrobionego przeze mnie otwieracza z wymiarami i bez problemu otworzysz, jedną chwilkę ...
[ Dodano: 08 Lip 2010 22:47 ]
więc tak, skorzystałem z blaszki którą dostaje się razem z przesyłkami realizowanymi nie przez Pocztę Polską a np. "In Post" lub innego doręczyciela pocztowego (jest odpowiednio sztywna i wytrzymała) i wycinamy z niej taki wzór :
tak wykonany "otwieracz" wkładamy jak opisałem wcześniej (całkiem do oporu w szczelinę) :
i podciągamy "otwieracz" maksymalnie do góry (za klamką będzie on naciskał tym samym obydwie dźwignie w dół) ciągnąc jednocześnie za klamkę do siebie i schowek otworzy się nawet z zamkniętym zamkiem.
[ Dodano: 08 Lip 2010 22:47 ]
więc tak, skorzystałem z blaszki którą dostaje się razem z przesyłkami realizowanymi nie przez Pocztę Polską a np. "In Post" lub innego doręczyciela pocztowego (jest odpowiednio sztywna i wytrzymała) i wycinamy z niej taki wzór :
tak wykonany "otwieracz" wkładamy jak opisałem wcześniej (całkiem do oporu w szczelinę) :
i podciągamy "otwieracz" maksymalnie do góry (za klamką będzie on naciskał tym samym obydwie dźwignie w dół) ciągnąc jednocześnie za klamkę do siebie i schowek otworzy się nawet z zamkniętym zamkiem.
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2010 22:49 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.