Oświetlenie bagaznika

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Martino325
Nowicjusz
Nowicjusz

Oświetlenie bagaznika

Post autor: Martino325 » śr lip 21, 2010 15:29

Pytanie gdzie szukac usterki nie swieci mi lampka w bagazniku :( wczesniej zanim calkiem zgasla swirowala tzn zazyla sie migala itp nadmieniam ze zarowka jest ok kabelki tez nie uszkodzone nie jestem elektrykiem wiec pytam gdzi "kopac" zeby to naprawic bo to przydatne oswietlenie :)

Awatar użytkownika
palibrzuch
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: palibrzuch » śr lip 21, 2010 15:38

mialem cos takiego u siebie
u mnie to byla wina wlacznika ktory jest zamontowany w zamku klapy po prostu rudy go zjadl i nie laczyl akurat mialem drugi zamek wstawilem i wszystko jest ok
zdejmij pokrywe plastikowa od klapy i tam masz do zamka podlaczone kable na 2 piny chyba jak zlaczysz je to powinno swiecic

ogolnie to w zamku jest czujnik i z tego co pamietam to nie jest on wymienialny

pozdro

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » śr lip 21, 2010 15:41

palibrzuch pisze:ogolnie to w zamku jest czujnik i z tego co pamietam to nie jest on wymienialny
Jest on wymienialny. Jest zamontowany na zatrzask. Tylko z dostępem to raczej do ASO. Ja wsadziłem inny podobny z elektronika. Trzeba było nieco go dopasować ale zdaje egzamin od pół roku.

Innym porodem problemów może być przerwanie instalacji w przelotce gumowej.

Martino325
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Martino325 » śr lip 21, 2010 15:44

OK tzn musze zdjac obudowe na klapie i szukac po kabelkach wielkie dzieki znajde chwile to to rozbiore i jakby co to bede dalej drazyl temat :) dz i pozdro

[ Dodano: 27 Lip 2010 19:45 ]
Swiatelko juz swieci:) Rozebralem ten czujnik, poskrobalem styki zlozylem i dziala dz za pomoc ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”