właśnie panowie wymieniłem termostat w swoim golfiku. pierwszy raz to robiłem i zajęło mi to 3 godz.
Jeżeli ma ktoś pytania to prosze bardzo, jestem świeżo po robocie więc mogę co nieco podpowiedzieć.
POZDRO
[mk3] TERMOSTAT wymieniłem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jezeli w mkII nie masz wspomagania to bajka,sciagasz dolny waz od chłodnicy bierzesz klucz nasadowy 10 odkrecasz 2sruby z na tym plastiku z ktorego sciagnałes dolny waz chłodnicy sciagasz ten plastik wyjmujesz termostat wkładasz nowy (najlepiej WAHLERA bo inny kupisz zepsuty choc nowy) zakrecasz plastik,polecam posmarowac uszczelke silikonem i dopiero skrecic to na gotowo i po zawodach
dokładnie tak jak kolega pisze wymiana termostatu to bajka gorzej z nagrzewnicą z tym już większe problemy:)golfir pisze:jezeli w mkII nie masz wspomagania to bajka,sciagasz dolny waz od chłodnicy bierzesz klucz nasadowy 10 odkrecasz 2sruby z na tym plastiku z ktorego sciagnałes dolny waz chłodnicy sciagasz ten plastik wyjmujesz termostat wkładasz nowy (najlepiej WAHLERA bo inny kupisz zepsuty choc nowy) zakrecasz plastik,polecam posmarowac uszczelke silikonem i dopiero skrecic to na gotowo i po zawodach