Samoczynne wkręcanie się na obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Samoczynne wkręcanie się na obroty
Witam
Będę wdzięczny jeśli pomożecie mi określić przyczynę moich kłopotów. Mam silnik ADZ jednopunktowy, bez gazu. Od wczoraj silnik zaczął wariować. Po zdjęciu nogi z pedału gazu czesto nie zatrzymał się na 900 obr. ale zgasł. Jesli zdązyłem go przegazować to dobrze ustawił wolne obroty, ala za to przy ruszaniy gasł. I co najdziwniejsze raz po zwolnieniu podału gazu samoczynnie podnosił obroty ponad 3000 obr. Pedał gazu wciągneło do podłogi. Po zgaszeniu silnika mogłem go zapalić tylko przy nacisniętym pedale gazu, ale nie chodził dobrze. Po odpięciu na chwilę aku sytuacja wracała do normy na okoł 80 km i sytuacja się powtarzała. Jadę jutro na diagnostykę komputerową ale chętnie poznam wasze opinie
Będę wdzięczny jeśli pomożecie mi określić przyczynę moich kłopotów. Mam silnik ADZ jednopunktowy, bez gazu. Od wczoraj silnik zaczął wariować. Po zdjęciu nogi z pedału gazu czesto nie zatrzymał się na 900 obr. ale zgasł. Jesli zdązyłem go przegazować to dobrze ustawił wolne obroty, ala za to przy ruszaniy gasł. I co najdziwniejsze raz po zwolnieniu podału gazu samoczynnie podnosił obroty ponad 3000 obr. Pedał gazu wciągneło do podłogi. Po zgaszeniu silnika mogłem go zapalić tylko przy nacisniętym pedale gazu, ale nie chodził dobrze. Po odpięciu na chwilę aku sytuacja wracała do normy na okoł 80 km i sytuacja się powtarzała. Jadę jutro na diagnostykę komputerową ale chętnie poznam wasze opinie
wątpie aby był to krokowiec...raczje to wada kompa...mam to samo odkad kupile i juz sie przyzwyczaiłęm .....tylko ze u mnie autko odpala idealnie za kazdym razem...rpblem jest tylko ze sam nieraz dodaje sobie gazu...bylo juz kiedys o tym na forum wiec poszykaj
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Mam identyczny objaw, od czasu do czasu autko samo na 1 lub 2 sek przyspiesza ale nigdy na luzie, ten sam silnik! Odpala też bezproblemu za każdym razem.
Można też spróbować przeczyścić przepustnice!
Można też spróbować przeczyścić przepustnice!
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Dużo mądrych rzeczy napisałes na forum więc wezme to za głupią pomyłkećwikła pisze:jaką przepustnice???ten silnik nie ma przepustnicy!!!!!
Co do tego czujnika to też możliwe tylko jedynym wyjściem było by go podmienić i zobaczyć czy dalej jest ten sam objaw. U mnie to się zdarza naprawdę żadko i jeszcze nigdy na wolnych obrotach sam niewszedł na wyższe obroty więc się z tym nie bawie Ostatnio wymieniałem gumową podstawe tego zespołu wtryskowego i poprostu zobaczyłem że czarno tam jest i sądze że dlatego czasami przepustnica nie wraca do końca.
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Dawca_Nerek
- Forum Master