[mk2]Plastikowe nakładki na nadkola

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
andrew6
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[mk2]Plastikowe nakładki na nadkola

Post autor: andrew6 » pt mar 03, 2006 16:39

Witam..
Szybkie pytanko jak mocowne są plastikowe nakładki na błotnikach, sa do nich dołaczane jakis specjalne wkreciki, a moze porstu trzymają sie na nitach ?
Pytam bo miałem spotkanie z zaspa i niestey urwałem spojlerek plastikowy a przy okazji posciły mocwania nakładki plastikowej na błotniku i ledwie sie to trzyma ? czym to stabilnie spowrotem przymocować ?
Ostatnio zmieniony pt mar 03, 2006 17:23 przez andrew6, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Daniel Gnacy
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Daniel Gnacy » pt mar 03, 2006 16:45

Tak te plastikowe poszerzenia błotnika sa montowane na nitach! Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt mar 03, 2006 19:47

możesz sobie go przygręcic normalnymi blachowkretami do rantu który jest zagięty do środka nadkola

:-k ...

fibolek

Post autor: fibolek » pt mar 03, 2006 23:41

Ale ja polecam nity to nie rdzewieje i dobrze trzyma.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob mar 04, 2006 00:08

Nity w oryginale i tak ma być a blachowkrety w podrubie .Twój wybór

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » sob mar 04, 2006 00:24

Tomasz Żaguń pisze:Nity w oryginale i tak ma być a blachowkrety w podrubie .Twój wybór
A jakie nity?Bo u mnie jest na plastikowych kołkach.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » sob mar 04, 2006 00:29

AAAAAAAAAAAAAAA jeżeli masz oryginalnie to sie przypatrz bo oryginalne nity są czarne i szerokie i wyglądają jak plastikowe na pozór ale tylko w serwisie je możesz kupić

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » sob mar 04, 2006 01:04

Tomasz Żaguń pisze:AAAAAAAAAAAAAAA jeżeli masz oryginalnie to sie przypatrz bo oryginalne nity są czarne i szerokie i wyglądają jak plastikowe na pozór ale tylko w serwisie je możesz kupić
Jutro zerkne(a raczej dziś)Bo brakuje mi kilka a nie chce wiercić n0owych dziurek(ruda)
andrew6-sorki za OT :pub:

fibolek

Post autor: fibolek » sob mar 04, 2006 13:52

Powinieneś dostać podobne ale zwykłe nity.Ewentualnie pokombinuj z podkładkami.Mi wkręt jak walniesz to ci rudy może się wpraszać.Ale jest rozwiązanie do tego musiałbyś zabezpieczyć to np GRAVITEM lub innym środkiem do zabezpieczania przed rudym itp.Ale z tym jest więcej zabawy bo i czyszczenie i inne takie.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » sob mar 04, 2006 14:34

bongo pisze:
Tomasz Żaguń pisze:AAAAAAAAAAAAAAA jeżeli masz oryginalnie to sie przypatrz bo oryginalne nity są czarne i szerokie i wyglądają jak plastikowe na pozór ale tylko w serwisie je możesz kupić
Jutro zerkne(a raczej dziś)Bo brakuje mi kilka a nie chce wiercić n0owych dziurek(ruda)
andrew6-sorki za OT :pub:
możesz wykorzystać stare dziurki w błotniku i do nitów i do wkretów (możesz sobie kupić wkrety nierdzewne)

Awatar użytkownika
Forester
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Forester » wt mar 07, 2006 16:57

ja popelnilem taki blad(nie sluchalem rad)ze kupilem nakladki podroby - nastepnie za rada kolegow z forum przykleilem je klejem do szyb - ale ze nie mialem na to za duzo czasu- nie wyszlo mi starannie- lekko sie odklejaja
- mozna je teraz odkleic i przykleic jeszcze raz pozadnie?(pusci klej do szyb czy trzeba jakis srodek chemiczny zastosowac?) i wogole przyklejac klejem? ostatnio widzialem w programie garaz koles przyklejal listwy boczne tasma dustronna - zda to ehzamin rowniez przy nadkolach?

POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt mar 07, 2006 21:48

Forester jak kupiłeś podruby to niebędą Ci pasować za nic.Hmmmm jak masz oryginalne nakładki to przykładasz i leżą jak ulał bez żadnego klejenia i srania sie tylko nitujesz pod rantem.Podruby nigdy niepasują i po czasie płowieją.Ja Ci tadzę kupić używane na giełdzie a masz pod nosem największą w Polsce ale tylko oryginalne.Masz gwarancję że będą bez klejenia pasować, zawsze będą czarne i koniec pieśni.Natomiast jak chcesz te wykorzystać co masz to jednak na DOBRY klej i starannie przyklej a powinno jakoś to wyglądać.Pozdro

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » wt mar 07, 2006 22:02

Tomasz Żaguń pisze:Forester jak kupiłeś podruby to niebędą Ci pasować za nic.Hmmmm jak masz oryginalne nakładki to przykładasz i
i tu się nie zgodzę z tobą Tomasz Żaguń ja mam podrubki i pasują idealnie (prawdopodobnie zależy od producenta)
Tomasz Żaguń pisze:Natomiast jak chcesz te wykorzystać co masz to jednak na DOBRY klej i starannie przyklej a powinno jakoś to wyglądać.Pozdro
nie polecam Ci żednago kleju bo w razie demontażu bedziesz miał same problemy, jak już to lapiej użyj taśmy(dobrej) dwustronnej, zawsze łatwiej zerwać klej po taśmie niż gluty kleju wraz z lakierem

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » wt mar 07, 2006 22:47

Masz rację producent ważna żecz ale to nigdy niedorówna oryginałowi a co do taśmy to będzie mu odstawać od blachy.No niestety albo rybka albo pipka czyli albo sztuka albo dobrze.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”