[mk3]czujnik oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
[mk3]czujnik oleju
Mam golfa III 1,8 i jak jade z duza predkoscia po chwili zaczynam zwalniac zapala mi sie lampka kontrolna oleju i zaczyna piszczec wiele razy. Poziom oleju jest ok. Pojechalam do mechanika to stwierdzil, ze mrozy mogly go uszkodzic i wymienil mi ten czujnik na nowy ale okazalo sie , ze znowu zaczelo to piszczec.... Nie wiem co mam z tym zrobic, mechanik wspomnial cos o zmienie "walkow w silniku"- cos takiego :p no ale to wiaze sie z kosztami dosc duzymi ale nie mam tez pewnosci, ze wlasnie to zawinilo bo moze sie okazac, ze to rowniez nie jest wina tych "walkow" . Moze ktos juz cos slyszal o takim przypadku? Denerwuje sie za kazdym razem jak zaczyna piszczec bo nie wiem co sie stanie... Czekam na odpowiedz, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt mar 07, 2006 11:40 przez martalinka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Miałam ten sam problem do wczoraj. dzięki wspaniałym forumfowiczom jestem juz po kłopocie, jak masz olej dobry - sprawdż czy nie masz fitru Filtrona który w wielu przypadkach jest kłopotów przyczyną, wczoraj go wywaliłam założyłam Mana i jest ok, jaka ulga od wczoraj wreszcie w samochodzie cisza, Powodzenia napisz czy u Ciebie to pomogło, Dodam że wszelkie przymiarki z czujnikami ja przekombinowałam i to nie pomogło. Koszt Mana to tylko 12 zł. i po kłopocie.
-
- Nowicjusz