WITAM!
WIOSNA W KOńCU PRZYSZłA WIęC POSTANOWIłEM ODśWIEżYć TROCHE MOJEGO GOLFA, NOWE OPONY, MIAł BYć NOWY OLEJ NA WIOSNę ALE ZROBIłEM TO W ZIMIE (ODMA:-)
POMYśLAłEM TEż żE MOżę DOBRZE BYłOBY WYMIENIć WILTR POWIETRZA I PALIWA-Z TYM PIERWSZYM NIE MA PROBLEMU, ALE NIE WIEM JAK SIE ZABRAć DO DRUGIEGO (FILTRA PALIWA) WłAśCIWIE GDZIE ON SIę ZNAJDUJE I JAK MAM PRZEPROWADZIć JEGO WYMIANę, NO I JAKI KUPIć?JAKIEJ FIRMY?
DORADżCIE
WYMIANA FILTRA PALIWA W GOLFIE II 1.3 NZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szykuję się do wymiany filtru paliwa, czytałem trochę o tym i często jest napisane aby napełniać filtr nowy paliwem aby nie było problemu później z odpaleniem ale teraz czytam artykuł w którym niby jak samochód jest na wtrysku to wystarczy przekręcić z kilka -kilka naście razy zapłon ale bez uruchomiania silnika, tak aby pompa paliwa zalała nowy filtr benzyną.
Czy to prawda?
Czy jednak jest lepiej zalać nowy filtr paliwa benzyną?
I jeszcze jedno pytanko, to standardowo jaką średnicę mają te wężyki paliwowe, bo nie wiem czy mam dobre opaski zaciskowe kupione...
Czy to prawda?
Czy jednak jest lepiej zalać nowy filtr paliwa benzyną?
I jeszcze jedno pytanko, to standardowo jaką średnicę mają te wężyki paliwowe, bo nie wiem czy mam dobre opaski zaciskowe kupione...