Podczas jazdy z deski wydobywa się dziwny sygnał dźwiękowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysiekp81
- Nowicjusz
- Kontakt:
Podczas jazdy z deski wydobywa się dziwny sygnał dźwiękowy
Witam
Posiadam Golfa II z silnikiem 1,8Gti z deską digifiz. Dzisiaj rano jadąc do pracy w pewnym momęcie z deska zaczeła wydawać dźwięk łudząco podobny do budzika. Co to może być? Może sygnalizuję w ten sposób jakąś awarję, jeśli tak to jaką?
Acha podczas tego sygnału auto normalnie jedzie żadna kontrolka się nie pali.
Posiadam Golfa II z silnikiem 1,8Gti z deską digifiz. Dzisiaj rano jadąc do pracy w pewnym momęcie z deska zaczeła wydawać dźwięk łudząco podobny do budzika. Co to może być? Może sygnalizuję w ten sposób jakąś awarję, jeśli tak to jaką?
Acha podczas tego sygnału auto normalnie jedzie żadna kontrolka się nie pali.
mam ten sam problem ale tylko jak jest zimno gdy juz sie w aucie nagrzeje dziwny dzwiek ustaje latem tego wogule nie ma. Ustalilem ze jest to prawdopodobnie linka z predkosciomierza sprobuj wyciagnac licznik i ja troche przesmarowac.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images11.fotosik.pl/36/a966512880892d3b.jpg[/img][/url]
Smierc jezdzi szybko, ale ja jezdze szybciej.
MastaH Team :wink:
Smierc jezdzi szybko, ale ja jezdze szybciej.
MastaH Team :wink:
Tez mi sie to kiedys raz zdarzylo w Mk2.Ridick pisze:mam ten sam problem ale tylko jak jest zimno gdy juz sie w aucie nagrzeje dziwny dzwiek ustaje latem tego wogule nie ma. Ustalilem ze jest to prawdopodobnie linka z predkosciomierza sprobuj wyciagnac licznik i ja troche przesmarowac.
Byla zima, duzy mroz.. Przejechalem rano kilka km i zaczelo sie.. Zatrzymalem sie na chwile, gdy ruszylem dalej ucichlo. Wiecej sie nie powtorzylo, wiec nie zagladalem. Byla to na 100% linka, bo po zatrzymaniu przestalo piszczec...
[ Dodano: Pią Kwi 07, 2006 22:23 ]
Dobre pytanie..djtom pisze:ej, a digifiz nie jest na impulsatorze...?
http://vw2.info/vwforum/pinout.jpg
Czyzby nie ?
Ostatnio zmieniony pt kwie 07, 2006 22:24 przez inek01, łącznie zmieniany 1 raz.
teoretycznie tak, a u mnie czasem piszczał tylko brzęczek a dioda nie świeciła się - pomimo że sprawna a może u niego się spaliła?inek01 pisze:misiek10111 napisał/a:
nie wiem jak to jest w digifizie ale w "analogowych" zegarach to jest sygnał do niskiego ciśnienia oleju(taki brzęczek podobny do budzika), dla pewności spr. poziom oleju, i czujniki
Tylko wtedy zapala sie jeszcze kontrolka od smarowania.
...
- krzysiekp81
- Nowicjusz
- Kontakt:
ej ale ja nie mam linki od prędkościomierza, to to odpada
czy nie powinna wtedy zapalić się jeszcze kontrolka?misiek10111 pisze:nie wiem jak to jest w digifizie ale w "analogowych" zegarach to jest sygnał do niskiego ciśnienia oleju(taki brzęczek podobny do budzika), dla pewności spr. poziom oleju, i czujniki
- krzysiekp81
- Nowicjusz
- Kontakt: