sportowe amory i seryjne spręzyny jak to się ma GOLF3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bartmich3
- Mały gagatek
- Kontakt:
sportowe amory i seryjne spręzyny jak to się ma GOLF3
czy jest możliwe założenie seryjnych spręzyn do sportowych amorów ! tzn dokłądnie chodzi o sam przó jeśli jest to istotne ! posiadam zawieszenie sportowe tylko problem w tym ze nie wiem jakie ! z tego co ktoś kiedyś gdzieś powiedział to jest to zawieszenie HAWERA czy jakoś tak !! orietuje sie ktoś jaka dlugosc jest takiego amora i czy mozliwe jest zalozenie go do zwyklych sprezyn !!!!!!
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
amory szybciej siądą ponieważ sportowe amory nie są przystosowane do seryjnych sprężyn a bardziej nie są przystosowane do takich "dużych" skoków jakie amor sportowy będzie musiał podołać. Jak sie myle - prosze o poprawe
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Trochę się mylisz. Jak założysz sportowy amor, to bedziesz miał problem ze zwykła spręzyna, gdyż jest ona troszke przydługa i po jej ewentualnym założeniu (jak wogóle wejdzie) to mogą zwoje po sobie walic. A morek ni ebedzie wiekszej drogi pokonywał, gdyz on bedzie pracował w swoim zakresie. Problem jest na odwrót, gyz amor jest dłuższy i nie pracuje na całej swojej drodze tylko na cz esci, przez co dostaje po pupieeldorado84 pisze:amory szybciej siądą ponieważ sportowe amory nie są przystosowane do seryjnych sprężyn a bardziej nie są przystosowane do takich "dużych" skoków jakie amor sportowy będzie musiał podołać. Jak sie myle - prosze o poprawe
Mialem kiedys sportowe sprezyny jak kupowalem Mk3 ale byl troszke za niski wiec postanowilem wstawic seryjne sprezynki ale jak sie nie myle to mialem zwykle amortyzatorki . zalozylem seryjne sprezynki i jest wszystko ok . Moje autko bylo obnizone o jakies 10cm albo troszke wiecej bp jezdzilo po niemieckich autostradach . po zalozerniu seryjnych amorkow jest wszystko ok jest troszke miekszy niz byl ale dalej zakretow trzyma sie jak przyklejony
Przyznawanie punkcików za pomoc oznacza szacunek
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
bedzie ci sie przod odryal na zakretach... nie polecane
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
WITAM!
Ja kupiłem mojego golfa na sportowych sprężynach ( czerwone -40 oryginalne vw golf) ale amorki mam zwykłe, po normalnej drodze jeżdziło sie swietnie i wcale sie nic nie bujał na zakrętach-jechał jak przyklejony, ale po nierównościch strasznie się tłukło przednie zawieszenie(odboje dobijały bo zbyt mały skok był) szkoda mi było wszystkich elementów zawieszenia i zależało mi na komfortowej jeżdzie więc wymieniłem sportowe sprężynki na zwykłe używane, przednie od dwójki,a tylne od trójki i teraz jeżdzi sie o wiele wygodniej, tyle że w zakręty nie da sie za szybko wchodzic bo się kładzie.
Ja kupiłem mojego golfa na sportowych sprężynach ( czerwone -40 oryginalne vw golf) ale amorki mam zwykłe, po normalnej drodze jeżdziło sie swietnie i wcale sie nic nie bujał na zakrętach-jechał jak przyklejony, ale po nierównościch strasznie się tłukło przednie zawieszenie(odboje dobijały bo zbyt mały skok był) szkoda mi było wszystkich elementów zawieszenia i zależało mi na komfortowej jeżdzie więc wymieniłem sportowe sprężynki na zwykłe używane, przednie od dwójki,a tylne od trójki i teraz jeżdzi sie o wiele wygodniej, tyle że w zakręty nie da sie za szybko wchodzic bo się kładzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- tauka
- Kontakt:
bartmich3, apisałem ci jaki może być problem. Amorek wysuwa się 4 cnety mniej. Więc zwykłe spręzyny moga ci wogóle nie wejsc. Spręzyna może być za długa.bartmich3 pisze:ale jak sie sprawa ma przy wymianie sprezyn z przodu na seryjne , a zostawienie sportowych amorów !!!!!!!!!!!!!!!!! tył zostaje seryjny ! mogą być numery z przyczepnościa ??
- tauka
- Kontakt:
VwIIIring, jeżeli chcesz miękko i komfortowo to polecam weiteca. Jest prawie tak mięciutki jak standart. A gdzie?? Jak nówka to www.fosab.pl albo jakiś sklep tuningowy w twoich okolicach a jak uzywki to allegri i lokalne szroty.
Jak chcesz super komfortowe, to polecam komplet FK. Jak ma być trochę twardziej, niż na serii, to polecam zestaw Weitec (to oczywiście zestawy z tych tańszych).VwIIIring pisze:witam i przykleam sie do tematu
chciałbym w moim mk3 założyć sort zawieche i nie wiem jakie, jakiej firmy.Myslałem na spręzynami weiteca zielonymi. chcem zeby nie było za nisko tak 40/40 by było ok, a najważniejsze żeby było komfortowo i miękko.Jakie najlepiej szukać amorki +sprężyny i gdzie?
Kupic może gdzie chcesz, np w Fosabie, albo tutaj
www.zender.szczecin.pl