[MK3] Przecieka mi szyberdach - co zrobić ? Proszę pomocy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Przecieka mi szyberdach - co zrobić ? Proszę pomocy!
Witam serdecznie wszystkich. Niedawno kupiłem GOLFa III i muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z tego zakupu, ale pojawił się jeden wkurzający problem. Mój golfik stoi przed domem ( niestety nie w garażu ) i jak tylko popada deszcz to mogę być pewny, że gdy zacznę nim jechać zacznie mi się lać na głowę z szyberdachu. Szyberdach jest elektryczny. Nie ma problemu z odsuwaniem go do końca, ani nic z tych rzeczy. Problem jest taki, że leje się z niego jak tylko popada deszcz. Kanaliki nie są zapchane, bowiem tak samo z przednich jak i tylnich kapie woda... Czy jest to problem uszczelki? Jeśli tak, gdzie można coś takiego kupić i ile kosztuje wymiana czegoś takiego? Dziękuję z góry za pomoc wszystkim, którzy zdecydują sie coś napisać odnośnie tego problemu...
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 21:08 przez Kal, łącznie zmieniany 1 raz.
www.fundamental.com.pl
Odsuń szyberdach i obejrzyj plastikową rynienkę wokół. Może pęknięta?
Następnie lej do niej wodę z kubka, na otwartym "sercu" i obserwuj gdzie kapie - możesz ew ustawić auto na wzniesieniu pod różnymi katami żeby sprawdzić drożność / przecieki wszystkich 4 odpływów. Może tylne węże wypadły? Ja miałem kiedyś basen w aucie po burzy i okazało się że zlazł lekko wąż przedni z dziobka miedzy zawiasami i większość lała sie do środka. Rano było 10cm wody w aucie i weekend stracony na suszeniu obicia podłogowego.
Następnie lej do niej wodę z kubka, na otwartym "sercu" i obserwuj gdzie kapie - możesz ew ustawić auto na wzniesieniu pod różnymi katami żeby sprawdzić drożność / przecieki wszystkich 4 odpływów. Może tylne węże wypadły? Ja miałem kiedyś basen w aucie po burzy i okazało się że zlazł lekko wąż przedni z dziobka miedzy zawiasami i większość lała sie do środka. Rano było 10cm wody w aucie i weekend stracony na suszeniu obicia podłogowego.
- Paweł Marek
- V.I.P.
i w ogóle sprawdź czy tą ramke masz i czy sie nie odczepiła z przodu. Ma być tak jak na fotce http://img502.imageshack.us/my.php?imag ... mki8da.jpg
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Ja bym sprawdził kanaliki czy sa drozne moga byc troche zapchane no i wody sie nazbiera tak duzo ze stoi a nie spływa. Co do uszczelki to chyba ASO zostaje, najlepsza metoda to kubek i lanie lub z weza i dojdziesz co jest grane.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
jak rozbierzesz sam przód podsufitki nieumiejetnie to na 99% ja złamiesz - jest baaardzo giętka, krucha i miękka - my we trzech zdejmowalismy a itak przelewała sie przez palce...marekk pisze:trzeba rozebrac przod podsuiftki
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
A jeśli chodzi o kanaliki, to pisałem już na wstępie, że wszystkie są drożne. Ustawialiśmy autko pod różnymi kątami, laliśmy wodę z butelki i wylatywała... W momencie, kiedy szyberdach się już zamknie i autko postoi trochę na deszczu ta woda zbiera się na tym plastiku wokół i przy hamowaniu, czy skrętach wylewa się na głowę kierowcy i pasażera jednocześnie... Kwestia uszczelki tutaj nie jest chyba problemem...
www.fundamental.com.pl