GUMY USZTYWNIAJĄCE ZAWIESZENIE MK-2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
GUMY USZTYWNIAJĄCE ZAWIESZENIE MK-2
Gdy w moim vw MK-2 z tyłu siedzą 2-3 osoby to troche nisko siedzi tył - zastanawiam się czy pomogłyby gumy usztywniające zawieszenie - niedawno wymieniałem amorty. i sprężyny - czy ktoś wie gdzie najlepiej umieścić te gumy na sprężynie -(u góry, na środku czy na samym dole sprężyny) i czy jak jedna guma nic nie da to czy można włożyć dwie na jedną stronę ???
- piecia1985
- Mały gagatek
- Kontakt:
Miałem po dwie z każdej strony,na dole.Nic się nie działo.
Ostatnio zmieniony pn maja 29, 2006 19:23 przez colltom, łącznie zmieniany 1 raz.
WÓDKA CONNECTING PEOPLE!!!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
piecia1985, 18 postów zdążyles napisać i juz masz czelośc wymuszać na innych żeby ci punkty dawali ? masz tupet, pierwszy raz widze zeby ktos sie o to upominał.....poza tym czy na prawde uwazasz ze to co napisałeś jest warte dania punktu? to nisko sie cenisz...pozdrawiam
Gum bym do siebie nigdy nie wsadzil, mam jako takie pojecie o amortyzacji pojazdu i wiem ze te gumy na żaden z parametrów jednych dobrze nie wpływaja, jedyne co one robia dobrze to faktycznie usztywniają , i powoduja ze pupa nie dobija, no ale skoro dobija to amory sa zużyte i sprezyny i sie je wymienia a nie gumy łąduje.....
Jak sie tarcze kończą to tniecie dziure w podłodze na nogi (ala Flinstones) czy je wymieniacie?
Juz to kiedys pisałem, ja traktuje zawieszenie tak samo jak hamulce i ŻADNYCH półśrodków w tych układach nie stosuje....
Gum bym do siebie nigdy nie wsadzil, mam jako takie pojecie o amortyzacji pojazdu i wiem ze te gumy na żaden z parametrów jednych dobrze nie wpływaja, jedyne co one robia dobrze to faktycznie usztywniają , i powoduja ze pupa nie dobija, no ale skoro dobija to amory sa zużyte i sprezyny i sie je wymienia a nie gumy łąduje.....
Jak sie tarcze kończą to tniecie dziure w podłodze na nogi (ala Flinstones) czy je wymieniacie?
Juz to kiedys pisałem, ja traktuje zawieszenie tak samo jak hamulce i ŻADNYCH półśrodków w tych układach nie stosuje....
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
piotr2, jest to niebezpieczne !!
nie wiem czy wiesz ale w amortyzatorze jest juz taka guma majaca złagodzić dobijanie amortyzatora w ekstremalnych sytuacjach....nazywa sie ona odbój tylko zwróc uwage ze jest ona nasadzona luźno na tłoczysko i nie wpływa ani na prace amora ani na prace sprezyn...a do akcji wkracza tylko gdy amor na prawde chce dobić......
te wasze gumy to takie właśnie odboje tylko ze pakowane w sprezyne.....owszem usztywniasz sprezyne ale kosztem jest sprawnosci.....jak całkiem padna to wsadzisz po 10 na strone? no chyba nie? to czemu wsadzac chocby i jedna? argumenty przeciwko wsadzaniu jednej bedą takie same jak przeciwko wsadzaniu 10ciu tylko ze 10 razy słabsze.....no pomyslcie 10 nie wsadzicie bo to przeciez oczywiwsta głupota, a jedna wsadzacie??? czemu?
nie wiem czy wiesz ale w amortyzatorze jest juz taka guma majaca złagodzić dobijanie amortyzatora w ekstremalnych sytuacjach....nazywa sie ona odbój tylko zwróc uwage ze jest ona nasadzona luźno na tłoczysko i nie wpływa ani na prace amora ani na prace sprezyn...a do akcji wkracza tylko gdy amor na prawde chce dobić......
te wasze gumy to takie właśnie odboje tylko ze pakowane w sprezyne.....owszem usztywniasz sprezyne ale kosztem jest sprawnosci.....jak całkiem padna to wsadzisz po 10 na strone? no chyba nie? to czemu wsadzac chocby i jedna? argumenty przeciwko wsadzaniu jednej bedą takie same jak przeciwko wsadzaniu 10ciu tylko ze 10 razy słabsze.....no pomyslcie 10 nie wsadzicie bo to przeciez oczywiwsta głupota, a jedna wsadzacie??? czemu?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
skito pisze:niedawno wymieniałem amorty. i sprężyny
skito moze sprezyny wymieniles na zbyt krotkie. tez mam problem z dobijaniem na dolach gdy wioze 3 osoby z tylu, ale mam zbiornik z gazem i sprzet audio z tylu. wole komus odmowic podwozki niz ladowac te gumy...sas_gti pisze:skoro dobija to amory sa zużyte i sprezyny i sie je wymienia a nie gumy łąduje.....
takie moje zdanie