Witam serdecznie. W Golfie III z pewnością zerwała się linka (przednie drzwi kirerowcy). Silniczek działa bo go słychać. Proszę o radę czy można to naprawić we własnym zakresie? czy trzeba kupić kompletny mechanizm podnoszenia szyby? Czy też można wymienieć samą linkę? A może ktoś zna mechanika we Wrocławiu, który takimi naprawami się zajmuje? Zdaję sobie sobie sprawę, że najlepiej wymienić całość, ale to są dość spore koszty....
Dzięki za każdą radę.
Szyb sterowane elektrycznie- kto naprawi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ha stary mam ten sam problem, samej linki nie dostaniesz, musissz kupic cos takiego http://allegro.pl/item118812826_podnosn ... nowy_.html
innego wyjscia nie ma a i nie baw sie silniczkiem bo uszkodzisz to kółko co sie w nim znajduje do nawijania linki a nie wiem czy jest ono w zestawie nowym. A wymiane lepiej powiez jakiemus mechnikowi, sam tez bys to zrobił ale łatwo uszkodzic linke lub zbic szybe. Pozdro
innego wyjscia nie ma a i nie baw sie silniczkiem bo uszkodzisz to kółko co sie w nim znajduje do nawijania linki a nie wiem czy jest ono w zestawie nowym. A wymiane lepiej powiez jakiemus mechnikowi, sam tez bys to zrobił ale łatwo uszkodzic linke lub zbic szybe. Pozdro
hej miałem ten sam problem przed zimą wymieniłem cały podnośnik bez silnika w trakcie zimy szyba mi przymarzła do uszczelki prubowałem ją otworzayć i znowu linka mi spadła i sie pozaginała i czeba było znowu wymienić cały podnośnik więc uwarzajcie na to koszt takiego podnośnika to 150 zł ale niekupujcie na allegro bo niema gwarancji a tak zawsze idzie zanieść spowrotem do sklepu a z wymianą napewno dasz sobie sam rade jest prosta zecz tylko zeby odkręcić silniczek od mechanizmu podnoszenia musisz mieć klucze w kształcie gwiazdki jak coś byś jeszcze chciał wiedzieć to pisz