Golf mk1 może być "wrażliwy" na pogodę?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf mk1 może być "wrażliwy" na pogodę?
Mam golfa mk1 poj.1.1 benzynka rok 1978. zależy jaka jest pogoda w dni chłodne i wilgotne odpala na 3 świece i troche kopci na biało (czuć spalinami) a jak jest ciepło to dobrze. tak samo w aucie taty vw polo 86c ten sam typ silnika i świece były jurz wymieniane. Możliwe że jest wrażliwy na pogode?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Wyczyść kable benzyna ekstrakcyjna, jak są brucne, to są bardziej wrażliwe na wilgoć. Jeśli to nie pomoże to zaglądnij do kopułki, w jakim ona jest stanie. Nie jest droga, coś do 30zł chyba. Jeśli wizualnie jest OKI, to wymień kable. Mnie w Audi pomogła kiedyś wymiana świec, ale tylko na krótko. Po kiku dniach wróciło do "normy". Dlatego skłąniał bym się podobie jak piotr2, skłaniał bym się ku przewodom i kopułce.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
A w jakim stanie jest silnik? U mnie w Audi działo się tak samo. Zdjąłem głowicę, oddałem do regeneracji, zrobiono uszczelniacze zaworów, wymieniono chyba 4 zawory. Za tą regenerację zapłaciłem 300 zł. Ponadto wymienilem gaźnik i kupilem do niego komplet uszczelek. Ze starym gaźnikiem miałem problemy, ale wątpię, żeby palenie na 3 gary mogło być tylko nim spowodowane.
Moje Audi zapala teraz na dotknięcie, po jednym obrocie silnika, góra dwóch i chodzi od razu równo. Usunąłem wszystkie możliwe rzeczy aby doprowadzić do takiego stanu, zapewne nawet więcej niż było potrzeba. Ale jest OK. Autko ma 28 latek i nigdy go nie sprzedam, więc warto było
Moje Audi zapala teraz na dotknięcie, po jednym obrocie silnika, góra dwóch i chodzi od razu równo. Usunąłem wszystkie możliwe rzeczy aby doprowadzić do takiego stanu, zapewne nawet więcej niż było potrzeba. Ale jest OK. Autko ma 28 latek i nigdy go nie sprzedam, więc warto było
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
dzięki na razie popatrze jeszcze i się przekonamypiotr2 pisze:Grzesiekk1982, przez zawory tez moze byc ale pogoda raczej na zawory niema wplywu(raczej)[czyste nie znaczy ze dobre
[ Dodano: 12 Wrz 2006 20:40 ]
Grzesiekk1982 pisze:A w jakim stanie jest silnik? U mnie w Audi działo się tak samo. Zdjąłem głowicę, oddałem do regeneracji, zrobiono uszczelniacze zaworów, wymieniono chyba 4 zawory. Za tą regenerację zapłaciłem 300 zł. Ponadto wymienilem gaźnik i kupilem do niego komplet uszczelek. Ze starym gaźnikiem miałem problemy, ale wątpię, żeby palenie na 3 gary mogło być tylko nim spowodowane.
Silnik jest "zrzygany" choćbym chciał dać wymienić to i owo ale nie mam kasy musze poczekać. a z uszczelek mi kapie bo czasami są świeże plamki oleju ale małe.
[ Dodano: 13 Wrz 2006 19:59 ]
Witam mam drugi problemik kłopoty z odpalaniem czyli czasami kręce i kręce na zimno i nic. a na ciepło tak samo. no i obroty nie moge ustawić żeby były stałe tylko skaczą.Jaka to może być przyczyna?