Skąd to się u mnie wzięło:)?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skąd to się u mnie wzięło:)?
Obiecałem dorzucić zdjęcie.
Problem polega na tym że w ASO VW i w centrali powiedziano mi że silnik 1.8 RP z MKII nie miał odpowietrzenia skrzyni korbowej. A no mój np ma. I zastanawiam się kto tak mogł zrobić.
Chyba że blok silnika jest od innego moelu niż RP. Gdzie dokładnie się znajduje ten nr silnika?
Problem polega na tym że w ASO VW i w centrali powiedziano mi że silnik 1.8 RP z MKII nie miał odpowietrzenia skrzyni korbowej. A no mój np ma. I zastanawiam się kto tak mogł zrobić.
Chyba że blok silnika jest od innego moelu niż RP. Gdzie dokładnie się znajduje ten nr silnika?
Ostatnio zmieniony wt maja 17, 2005 23:10 przez Gwiazdor, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też się tym nie martwię ale pękł mi przewód i chciałem dokupić to w ASO ale mi powiedzieli że to partyzantka i w ogóle się z takim patentem nie spotkali w RP.
No właśnie po co ktoś to w takim razie robił?
Pewnie siedział ktoś w domu (zapalony Golfiarz ) i wymyślił...przytuninguję brykę...założe odpowietrzenie skrzyni korbowej. Hicior nie z tej ziemi
No właśnie po co ktoś to w takim razie robił?
Pewnie siedział ktoś w domu (zapalony Golfiarz ) i wymyślił...przytuninguję brykę...założe odpowietrzenie skrzyni korbowej. Hicior nie z tej ziemi
No hicior, polecam.
Szczególnie jak przewody są leciwe. Zasuwa olejem. Już mnie to deczko męczy. Zresztą widać na zdjęciach. Ale na jakiś czas mam spokój. Został nalot po oleju ale się nie leje teraz.
Na wiosne umyję silniczek i będzie git.
P.S. Pojadę na zlot i pokaże wszystkim...jaki mam odpowietrznik.
Szczególnie jak przewody są leciwe. Zasuwa olejem. Już mnie to deczko męczy. Zresztą widać na zdjęciach. Ale na jakiś czas mam spokój. Został nalot po oleju ale się nie leje teraz.
Na wiosne umyję silniczek i będzie git.
P.S. Pojadę na zlot i pokaże wszystkim...jaki mam odpowietrznik.
- dr Richie
- Ma gadane
- Kontakt:
u mnie to jest na 100% oryginalny patent, bo na górze tego węża jest rozgałęzienie na smrody z głowicy i dalej do zassania ---> do kolektora ssącego. Takiego czegoś nie jest się w stanie zrobić samemu.
był MK2 1.8 RP '89
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
(a tak na co dzień to Octavia II kombi 1.9 TDI 105PS)
jest MK3 1.8 ABS '92
here we go again...
(a tak na co dzień to Octavia II kombi 1.9 TDI 105PS)
Ale odgrzebałem temat
Sprawdziłem, znaczy już wcześniej sprawdziłem (nie to, że przez prawie pół roku było u mnie zimno ), ale teraz mi się o tym przypomniało...
Jak dobrze pamiętam zdjęcie, choć mogło mi się już coś poprzestawiać - mam też coś takiego
Mówisz, że masz tam ślady oleju? Ja też
Ciekawe ile może kosztować naprawa tego cuda... robił to ktoś już? Jak to się w końcu nazywa?
Sprawdziłem, znaczy już wcześniej sprawdziłem (nie to, że przez prawie pół roku było u mnie zimno ), ale teraz mi się o tym przypomniało...
Jak dobrze pamiętam zdjęcie, choć mogło mi się już coś poprzestawiać - mam też coś takiego
Ciekawe ile może kosztować naprawa tego cuda... robił to ktoś już? Jak to się w końcu nazywa?
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
No trochę się spóźniłeśSmaczny pisze:Ale odgrzebałem temat
Takie cudo nie jest teoretycznie w ASO do kupienia bo tego nie ma w takim siliku w wykazie części. Sam przewód z trójnikiem można kupić w ASO od innego silnika 1.8. Tyle że trzeba dorobić przewód na dół do odmy.
Już u mnie się nic nie zbiera bo zrobiłem remont silnika, wszystko poczyściłem. Dałem nowe przewody...trójnik kupiłem w OBI miedziany. I w sumie naprawa tego kosztowała mnie ok 8zł z opaskami
A ASO i centrala VW nadal uważa że takiego typu odmy nie montowała w 1.8RP