[Mk3] No i Golfina padła :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] No i Golfina padła :(
Ależ przygody dziś... Godzinę temu tuż przed ruchliwym rondem padł mi Golf. Objawy: przy włączaniu się do ruchu nagle stracił moc, a 50 m. dalej zgasł. Próby odpalenia nic nie dały, zepchnąłem go z ronda (strongmanem k****wa nie jestem ale cóż poradzić) i spróbowałem znowu odpalić. Odpalił ale zupełnie bez mocy, na niskich obrotach. Przejechałem 50 m i padł znowu tym razem na amen. Obstawiam pompę paliwa - słusznie?
Drugi numer - chciałem go sholować, przyjechał ojciec, po ciężkich poszukiwaniach ucha wpadliśmy że chyba trzeba zdjąć zaślepkę przy kierunkowskazie, wkręcam ucho i... zonk. Albo gwint był nieobecny, albo zasyfione jakąś mazią i efekt taki że pan laweciarz musiał go zawieźć do warsztatu. Pocieszcie mnie i powiedzcie że dobrze szukałem gniazda do wkręcenia ucha - pod zaślepką przy prawym kierunkowskazie? Bo jak nie to niezła lama jestem
Aż się boję co powiedzą mechanicy. Mam nadzieję że to nie rozrząd - czy takie mogą być objawy pękniętego paska? Pasek, dodam jeszcze był zmieniany 1000 km wcześniej.
Drugi numer - chciałem go sholować, przyjechał ojciec, po ciężkich poszukiwaniach ucha wpadliśmy że chyba trzeba zdjąć zaślepkę przy kierunkowskazie, wkręcam ucho i... zonk. Albo gwint był nieobecny, albo zasyfione jakąś mazią i efekt taki że pan laweciarz musiał go zawieźć do warsztatu. Pocieszcie mnie i powiedzcie że dobrze szukałem gniazda do wkręcenia ucha - pod zaślepką przy prawym kierunkowskazie? Bo jak nie to niezła lama jestem
Aż się boję co powiedzą mechanicy. Mam nadzieję że to nie rozrząd - czy takie mogą być objawy pękniętego paska? Pasek, dodam jeszcze był zmieniany 1000 km wcześniej.
Ostatnio zmieniony pt paź 20, 2006 19:31 przez nijou, łącznie zmieniany 1 raz.
pzdr > nijou
Re: [Mk3] No i Golfina padła :(
a jak zdejmiesz korek to widzisz wałek rozrządu ?nijou pisze:Aż się boję co powiedzą mechanicy. Mam nadzieję że to nie rozrząd - czy takie mogą być objawy pękniętego paska? Pasek, dodam jeszcze był zmieniany 1000 km wcześniej.
kręci się ?
albo zdejmij plastikową pokrywę od paska rozrządu
i zobacz czy się kręci to wyelimonować rozrząd
a jak włączasz słyszysz buczenie pompa się załącza i bierze paliwo
chyba kiedyś słyszałeś ten odgłos ...
a jeszcze co mogłoby polecieć jak wszystko z przewodami w porządku
i są na swoich miejscach nie spadły,
a ja nie to wszystko to moze poleciał czujnik halla, diagnozę uszkodzonego
czujnika halla znajdziesz tutaj na forum używając funkcji szukaj (gdzieś opisałem i ja i inni)
jeśli okaże się że to czujnik halla to,
polecam tego sprzedawcę: http://www.allegro.pl/item134681579_czu ... skoda.html
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pasek rozrządu to raczej niejest jak mi kedyś zerwał się w HYUNDAYU to poprostu silnik zgasł , naszczęście obeszło się bez żadnych napraw tyko wymiana i ustawienie rozrządu
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]