[MK3 GTI 8V] Jak sprawdzic przepływomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 GTI 8V] Jak sprawdzic przepływomierz
Czy są jakies sposoby aby sprawdzić czy mam sprawny przepływomierz w golfie III GTI 8v z 1993 roku, na kompie podawało dobry a raz uszkodzony?! I teraz nie wiem co robić? Nie chcę wtopić na przepływomierz gdy okaże się iż nie to!
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 21:21 przez Dawid 19, łącznie zmieniany 1 raz.
- artur_golfiv
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Między zaciskami 3 i 4 opór 0,5 - 1 koma
Między 2 i 3 opór zmienny w sposób ciągły w trakcie otwierania klapki. Jeśli pomiary wyjdą dobrze to powtórzyć to samo na wyciągniętej wtyczce komputera (przy wtyczce do przpływki założonej -chodzi o sprawdzenie kabli łączących przepływkę z kompem): odpowiednio jak wyżej pary styków 16 i 35 oraz 14 i 16
Między 2 i 3 opór zmienny w sposób ciągły w trakcie otwierania klapki. Jeśli pomiary wyjdą dobrze to powtórzyć to samo na wyciągniętej wtyczce komputera (przy wtyczce do przpływki założonej -chodzi o sprawdzenie kabli łączących przepływkę z kompem): odpowiednio jak wyżej pary styków 16 i 35 oraz 14 i 16
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.