[MK3 1.9D] Licznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1.9D] Licznik
WItam
Mam taki problem ostatnio mialem mała stłuczke i od tamtego momentu pojawił mi sie taki problem z licznikiem.Wskażniki od tem. wody i poziomu paliwa pokazuje ok a natomiast czasami nie pokazuje mi obrotów i miga lamka od oleju.Podaczas jazdy nie pokazuje mi predkosci.Czasami jak zaczynam jechac bardzo powoli wskazówka od predkosciomierz zaskoczy i jest ok jak sie zatrzymam i rusze na nowo znowu nie działa co moze byc????
Pomocy
Mam taki problem ostatnio mialem mała stłuczke i od tamtego momentu pojawił mi sie taki problem z licznikiem.Wskażniki od tem. wody i poziomu paliwa pokazuje ok a natomiast czasami nie pokazuje mi obrotów i miga lamka od oleju.Podaczas jazdy nie pokazuje mi predkosci.Czasami jak zaczynam jechac bardzo powoli wskazówka od predkosciomierz zaskoczy i jest ok jak sie zatrzymam i rusze na nowo znowu nie działa co moze byc????
Pomocy
Ostatnio zmieniony śr lis 01, 2006 23:12 przez tkotwa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Re: Licznik!!! POMOCY
Sorry za pytanie ale przy skrzynik sa dwa czujniki.i nie wiem ktory jest do czego
Zapominalem dodac ze mam Golfa 3
Zapominalem dodac ze mam Golfa 3
- Mariusz Z.
- Nowicjusz
Dziękuje za podpowiedzi przydały sie ale problem nadal sie pojawia.Znalazłem mniej więcej gdzie on jest.A mianowicie jak poruszam cala skrzynka z bezpiecznikami koło pedału sprzęgła nagle licznik zaczyna działać nie wiem co może być.Może te przekaźnik sa uszkodzone ale nic nie znalazłem w internecie wiem ze są na nich jakieś cyfry.Proszę o pomoc.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
MARCHEWKAAUTOVAG pisze:ALTERNATOR
tkotwa, sygnał z alternatora (prędkości obrotowej) jest przekazywany na obrotomierz.tkotwa pisze:Ale co ma alternator do prędkościomierza ???
AUTOVAG, Po 1 precyzuj to co piszesz, a po 2 nie pisz kazdego posta dużymi literami,bo to równoznaczne z krzykiem na innych użytkowników forum. (netykieta- zagooglaj i się dowiesz).
Pozdrawiam.
tkotwa, sygnał z alternatora (prędkości obrotowej) jest przekazywany na obrotomierz.Grzesiekk1982 pisze:MARCHEWKAAUTOVAG pisze:ALTERNATOR
tkotwa pisze:Ale co ma alternator do prędkościomierza ???
To ja wiem ale mi czasami nie działa prędkościomierz ale juz wiem co jest tylko nie mam czasu żeby obejrzeć skrzynki z bezpiecznikami