ustawienie zbierzności na jakich kołach ustawiać 13 czy 14 ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ustawienie zbierzności na jakich kołach ustawiać 13 czy 14 ?
a mianowicie chodzi mi oto że mam felgi 14 z oponami 185/55/r14 czyli niżej stoi bo powinno być 185/60/r14 czy na takich felgach z tymi oponami dobrze ustawią zbierzność?czy muszą być oryginalne 175/70/r13 ?czy na takich kołach mi też ustawią dobrze zbieźność czy rozmiar musi być oryginał aby bło dobrze ustawione?czy to nie ma znaczenia jakie koła i opony?
ale łatwiej ustawia się na blaszankach bo łatwiej pozaczepiać te przyrządymisiek10111 pisze:do ustawiania zbierzności (geometri też) to nie ma to żadnego znaczania, oczywiście było by lepiej ustawiać na kołach których bedziesz jeździł
do rantów a na alusiach gdzieś zasze moze sie deczko ześlizgnąć, ale i to
na nich też da się zrobić ....
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
Z tego co ja wiem to jakie kola masz zalozone to nie ma znaczenia bo i tak zakladaja specjalne przyzady na wszystkie kola i jeszcze cos tam na kierownice, i robia najpierw pomiar calosci a dopiero po tym ewentualnie ustawiaja, tylko tak jak koledzy wspomnieli wygodniej jest na stalowych bo maja rant ale na alu tez ci ustawia ;] .
Mozna zrobic tez to samemu ale wiadomo ze to nie bedzie tak dokladne.
Mozna zrobic tez to samemu ale wiadomo ze to nie bedzie tak dokladne.
[img]http://img296.imageshack.us/img296/4702/riderjc9.png[/img]
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum