Problemy z rozrusznikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

norti114

Problemy z rozrusznikiem

Post autor: norti114 » pt mar 02, 2007 01:53

chłopaki mam taki mały problem mam golfika III 1.6 b+g i ostatno zawiessił mi sie rozrusznik nie odbił bendyks przez jakis czas rozrusznik chodził na obrotach silnika rozrusznik sie spalił trudno ale ja mam inny problem w skrzyni gdzie przymocowany jes rozrusznik jes takie mocowanie wałka co jest na nim bendyks i mechanik mówił ze jest tam wyrobiny otwór i tzreba sciagas cała skrzynie i nabijac jakas tuleje czy cos w ty rodzaju jak ktos sie spotkał z tym lub jest w temacie to prosze o pomoc czy on mi jaks wałów nie wkreca.pozdro i czekam na odpowiec
Ostatnio zmieniony pt mar 02, 2007 11:10 przez norti114, łącznie zmieniany 1 raz.

adamco07
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: mam proble z rozrusznikiem

Post autor: adamco07 » pt mar 02, 2007 02:23

norti114 pisze:chłopaki mam taki mały problem mam golfika III 1.6 b+g i ostatno zawiessił mi sie rozrusznik nie odbił bendyks przez jakis czas rozrusznik chodził na obrotach silnika rozrusznik sie spalił trudno ale ja mam inny problem w skrzyni gdzie przymocowany jes rozrusznik jes takie mocowanie wałka co jest na nim bendyks i mechanik mówił ze jest tam wyrobiny otwór i tzreba sciagas cała skrzynie i nabijac jakas tuleje czy cos w ty rodzaju jak ktos sie spotkał z tym lub jest w temacie to prosze o pomoc czy on mi jaks wałów nie wkreca.pozdro i czekam na odpowiec

Tak, najlepiej wyjąć skrzynie, wykruszyć pozostałośc starej tulejki i wbić nową. Nowa tulejka jest wykonana z brązu prasowanego i należy taką tulejkę namoczyć w oleju ( nie pamiętam jak długo, dobrze byłoby i cała noc) aby nasiąkła i potem była samosmarowna, nie zaszkodzi dodać trochę smaru po wbiciu. Ja jak zmieniałem skrzynię to zrobiłem to profilaktycznie. Pozdrawiam. Adam

Awatar użytkownika
saks
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: saks » pt mar 02, 2007 07:54

cześć wymieniałem tulejki w vw 2 w audi racze jest tak samo nie jes latwo ale ściągac skrzynie to lekka przesada pozdro

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/012d443530db0873.html][img]http://images2.fotosik.pl/168/012d443530db0873m.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » pt mar 02, 2007 09:25

Do tulejki jest dostęp bez wyjmowania skrzyni.Tak jak to kolega wyżej określił - wyjmowanie skrzyni to lekka przesada.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”