Skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia biegów
Witam!!!
Mam pytanie odnośnie skrzyni biegów a mianowicie.
Posiadam Golfa II 88r benzyna silnik RF skrzynia 4-ro biegowa.
Chciałbym założyć skrzynie 5 biegową tylko nie wiem czy będzie pasować skrzynia ta pochodzi z jetty 1,8 silnik RP.
Jeśli ktoś wie to prosze o odpowiedź.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
cichy
Mam pytanie odnośnie skrzyni biegów a mianowicie.
Posiadam Golfa II 88r benzyna silnik RF skrzynia 4-ro biegowa.
Chciałbym założyć skrzynie 5 biegową tylko nie wiem czy będzie pasować skrzynia ta pochodzi z jetty 1,8 silnik RP.
Jeśli ktoś wie to prosze o odpowiedź.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
cichy
Oznaczenie 020greg pisze:co rozumiesz pod pojęciem pasować?
Czy się da przykręcic tak, czy będą za długie przelożenia obawiam się że tak.
Szukaj skrzyni od 1,6 lub 1,8 GU (90KM)
4 biegowa 5 biegowa
1-3,455:1 1-3,455:1
2-1,944:1 2-2,118:1
3-1,286:1 3-1,444:1
4-0,909:1 4-1,129:1
5-0,894:1
Wsteczny - 3,167:1
Chodzi mi o to czy będzie pasować fizycznie czy są te same półosie itp.
Co do przełożenia to wiem że są troszke inne.
witam kolegę - powiem tak : mam tez Golfa II z 88 ruku i z silnikiem RF wymieniłem skrzynię jakiś rok temu na skrzynie od jetty i powiem rewelacji nie ma za to spalanie w moim golfiku wzrosło zamiast spaść. Powiem ze jeździłem w wiele miejsc na ustawienie zapłonu itd.. i wszędzie mówią ze nie wiadomo dlaczego tyle pali
To już teraz nie wiem czy jest sens montować tą 5 biegową skrznie.bufu pisze:witam kolegę - powiem tak : mam tez Golfa II z 88 ruku i z silnikiem RF wymieniłem skrzynię jakiś rok temu na skrzynie od jetty i powiem rewelacji nie ma za to spalanie w moim golfiku wzrosło zamiast spaść. Powiem ze jeździłem w wiele miejsc na ustawienie zapłonu itd.. i wszędzie mówią ze nie wiadomo dlaczego tyle pali
Myślałem że troszke mniej będzie palić i silnik sobie odpocznie szczególnie na dłuższych trasach.
- tygrysek88
- Nowicjusz
cichy999, pasuje wszystko na 100% , nawet sie nie zastanawiaj tylko zakladaj 5-tkę.
Jeśli ta skrzynia jest z RPka to pewnie skrzynia 4T o długich przełożeniach , uzywając tej skrzyni ma się wrażenie że to skrzynia 4-biegowa z dorzuconym 5-biegiem jako ekonomizer
Jeśli ta skrzynia jest z RPka to pewnie skrzynia 4T o długich przełożeniach , uzywając tej skrzyni ma się wrażenie że to skrzynia 4-biegowa z dorzuconym 5-biegiem jako ekonomizer
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]